TORNAR
PUBLICITAT

La Pública anima a altres centres a fer el pas com l'Ateneu i equiparar les línies d'ensenyament públic i concertat

Reclamen també que s’obri una llar d’infants municipal a la part est de la ciutat per crear una continuïtat amb el Gabriel Castellà

ensenyament
Divendres, 6 març 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Amb el canvi de titularitat de l'Escola de l'Ateneu, els centres públics a Igualada passen a ser sis i les línies de centres públics nou, en contrast amb les onze que tenen els diferents centres concertats. Les AMPA dels centres públics creuen que es pot avançar més "cap a la igualtat real de l'oferta" entre pública i concertada.

PUBLICITAT

Josep González-Cambray, director de centres públics, al centre, amb Mireia Claret, presidenta de l'AteneuUn punt i seguit. Així ho entén l'associació la Pública d'Igualada, que reuneix les AMPA i AFA de diversos centres de titularitat pública de la capital. L'entitat mostra la seva satisfacció després de l'anunci del pas de l'Escola de l'Ateneu a la xarxa de centres públics de primària i infantil de la Generalitat. "És un pas en la bona direcció, però ja hem manifestat que la situació òptima seria amb una setena escola pública". Una addició que vingués d'una altra reconversió en base al decret-llei que permetés equiparar les línies d'un i altre model. Deu de públiques i deu de concertades.

La Pública assenyala que "quan es va presentar el decret-llei ens consta que tres escoles de titularitat privada van demanar informació de passar a la xarxa de la Generalitat. Una es va despenjar aviat, però una segona va estar força interessada. De moment, només s'ha tancat l'opció que ja esperàvem, la de l'Ateneu, però hi ha -doncs- una altra escola que ho valora i és un bon moment per equilibrar el mapa escolar. La Generalitat actua com a garant i és una oportunitat".

Consideren que és un moment per reivindicar l'escola pública en una ciutat on històricament ha predominat el model concertat: "el model concertat va ser bo en un moment que l'administració no funcionava i mancava escola catalana, però ara a l'educació pública hi ha professionals excel·lents i s'hi dona un ensenyament òptim, immillorable". De moment, el pas de l'Ateneu als centres públics confien que tingui el complement de la municipalització de la llar d'infants.

Amb tot, reclamen de nou que, a més del cas d'aquesta llar d'infants, es faci "una cinquena escola bressol pública, que hauria de ser a la zona de llevant d'Igualada, on no n'hi ha cap des que es va tancar la Ginesta. Hi ha demanda d'escoles bressol públiques i quan aquesta no pot ofertar prou places, aquests infants van a parar a llars d'infants de l'escola concertada d'on ja no es mouen en el cicle infantil".

Esperen que se segueixin prenent mesures per revertir la segregació escolar i per això insisteixen en l'oportunitat "que seria obrir una nova llar d'infants a l'est, vinculada al Gabriel Castellà, per captar famílies noves que tinguessin continuïtat en el centre". Recorden que "el govern de la ciutat va donar un impuls a l'educació pública amb el Badia i Margarit i voldríem que ampliés l'aposta en altres àmbits".

PUBLICITAT

1 Comentaris

J

Joan Giner ITV

Igualada

6 de març 2020.08:59h

Respondre

Com van permetre tots els polítics d’aquell moment, quan el Sr Castells i el seu govern va tancar la Ginesta, que una part de la ciutat (la nostra) es quedés sense llar d’Infants. On era La... Llegir més Pública que tampoc va moure un dit...?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.