Els anoiencs Manel Román i Roger Bars, subcampions d’Europa sub-17 amb la selecció espanyola d'hoquei patins

El Campionat d'Europa juvenil d’hoquei patins s'ha disputat entre el 24 i el 30 d’agost a Gujan-Mestras (França)

Dimarts, 2 setembre 2014. 16:45. Redacció AnoiaDiari.
La selecció espanyola sub-17 d'hoquei patins, amb dos representants anoiencs, ha disputat el Campionat d'Europa juvenil d’hoquei patins entre el 24 i el 30 d’agost a Gujan-Mestras (França). Dos dels integrants de la selecció espanyola són Manel Román Checa, veí d'Igualada i jugador del FC. Barcelona, que s'ha format en el planter de l'HC Montbui, i el vilanoví Roger Bars Català, jugador de l'Igualada HC, format des de ben petit en el mateix club igualadí.

Román i Bars, juntament amb la resta del conjunt espanyol, han finalitzat el campionat en segon lloc, després de perdre la final davant la selecció italiana, al ser derrotada en la pròrroga per un gol d’or.

Abans de la final, però, la selecció espanyola es va haver d’enfrontar a la selecció anglesa, amb qui va empatar a 1 gol, amb la selecció d’Israel a la qual va guanyar per 10 gols a 0, a la selecció alemanya que va derrotar per 1 gol a 0 i finalment va empatar a 3 gols amb la selecció local, la francesa. D’aquesta manera, la selecció espanyola es va classificar com a primera de grup i es va enfrontar a la semifinal a la forta Portugal, a la qual va vèncer per 2 a 0 sense cap problema.

La final la van disputar contra Itàlia, igual que la selecció espanyola absoluta en el seu europeu, i, després de finalitzar el temps reglamentari amb empat a 0 gols, Itàlia es va fer amb la victòria a pocs minuts de començar la pròrroga amb un gol d’or que els atorgava el títol de campions d’Europa.

No obstant, la selecció espanyola i els seus integrants anoiencs han disputat un molt bon torneig i poden estar orgullosos d’haver aconseguit el títol de ser subcampions d’Europa. Amb aquest títol aconseguit, Román ha tancat una gran temporada al proclamar-se campió de Catalunya i d’Espanya amb el Barça i subcampió europeu amb la selecció.