TORNAR
PUBLICITAT

Aquest cap de setmana torna Aerosport

Únic certamen d'aeronàutica esportiva del país

esports
Dijous, 7 maig 2009. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La dissetena edició del certamen d'aviació general i esportiva Aerosport, que tindrà lloc aquest cap de setmana, 9 i 10 de maig a l'aeròdrom d'Igualada-Òdena, serà aquest any encara més útil per a expositors, professionals i aficionats a l'aviació esportiva, corporativa i de serveis. Fira d'Igualada, compta aquesta edició amb el suport tècnic de la Federació Aèria Catalana (FAC), i un conveni que ha subscrit amb la Generalitat de Catalunya.

Aerosport, edició 2008

Aerosport, edició 2008

Aerosport, edició 2008

Aerosport, edició 2008

Aerosport, edició 2008

Aerosport, edició 2008

Fira d'Igualada ha habilitat una única carpa de 1.000 metres quadrats perquè totes les empreses puguin exposar les seves últimes novetats i puguin realitzar contactes amb els futurs clients en un entorn més còmode i amigable que en ocasions anteriors. L'organització també ha habilitat un altre espai exclusiu per a les conferències tècniques, reservant una zona just en l'entrada per a que les marques puguin lluir els seus models més preuats i s’ha remodelat l'hangar utilitzat com a restaurant, un altre dels centres clau per materialitzar contactes, finalitat últim de la fira.

El president de Fira d'Igualada, Pere Carles, explica: "Aerosport és l'única fira dedicada de manera continuada a la promoció del sector aeronàutic en seus especialitats d'aviació general i esportiva. Des de l'edició anterior, seguint les directrius suggerides pels propis expositors, ha apostat per un vessant més professional deixant de costat els aspectes més lúdics per concentrar-se en l'interès de expositors i visitants, en el format de presentació de novetats, promocions, conferències, etc., com correspon a un esdeveniment sectorial professional d’àmbit estatal a l'incomparable marc de l'aeròdrom d'Igualada-Òdena".

De fira-festival a certamen

Aerosport es va celebrar per vegada primera el 1992 en el marc de la fira multisectorial d’Igualada. Des de la seva tercera edició, es va emancipar de la fira multisectorial per passar a ser una fira monogràfica dedicada a totes les especialitats de la aeronàutica general i esportiva, completada amb un festival el diumenge per atreure'n més visitants.

Més de 10.000 persones assistien cada any a l'esmentada exhibició aèria. El format feriafestival es va demostrar encertat en els seus primers anys, però Fira d'Igualada veia que limitava el creixement de la fira professional. "Aerosport, iniciat en els seus orígens com a una activitat comercial i lúdica, havia de canviar apara adaptar-se a les necessitats aeronàutiques actuals", explica Carles. El festival i la popularització dels batejos de vol representava un handicap per als expositors, que precisaven d'espai aeri per a les seves demostracions als clients, principal valor diferencial d'una fira que es desenvolupa en un aeròdrom.

Per a això, seguint els suggeriments dels propis expositors, Aerosport ja va prescindir l'any passat del festival de diumenge i va optar per aprofundir en els serveis als interessats al sector. Segons la pròpia organització i la majoria dels participants, el canvi va donar nou alè al certamen i el va convertir en esdeveniment realment útil per als amants de l'aviació general i esportiva, generalment desatesa.

Si bé hi va haver menor participació popular que en anteriors ocasions, a causa de que el gran públic no tenia festival a què acudir, gran part de les gairebé cinquanta empreses expositores va coincidir en afirmar que va poder dedicar més temps als visitants realment interessats als seus productes, amb el qual va millorar la satisfacció d'uns i de d'altres.

Fira d'Igualada enfonsa aquest any encara més en l'aspecte professional del certamen Aerosport, amb la intenció que continuï sent considerat com el punt de trobada ineludible per a tots els aficionats a l'aviació esportiva, corporativa i de serveis.

Aerosport 2009

L’horari d’obertura de la fira serà de 10 del matí a 7 de la tarda el dissabte, i de 10 a 3 el diumenge. L’entrada és lliure.

La inauguració serà el dissabte a les 12 del migdia.

Actes

Durant tot el dia:

· Exposició de diverses empreses del sector (amb tot tipus de material aeronàutic de les principals marques del mercat i amb les darreres novetats)

· Concentracions i exhibicions d'avionetes, helicòpeters, paramotors, vol a vela, ultralleugers i autogirs

· Simulacions de vol

· Exposició d'avions antics

· Conferències tècniques

Conferències

dissabte, dia 9 de maig

11:00 Flight School software, a càrrec de Sr. Jordi Serres de CATALANSOFT

12:00 Servei d´informació aeronàutica, a càrrec de Sra Eva Maria Coria de AENA

diumenge, dia 10 de maig

11:00 Pilotatge d´autogirs, a càrrec de Sr Xavier Llobet de AIRBET

12:00 Vol virtual, a càrrec de Srs. Hector Rodriguez / Jonàs Olla de VOL VIRTUAL

Aerosport a la Xarxa

Aquesta nova edició d'Aerosport s'ha modernitzant adaptant-se a les noves tecnologies. Podeu consultar i rebre informació a través del grup del Facebook o el Flickr.

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.