Els blaus aconsegueixen la classificació pels 16ens de final de la copa de Cers

Turquel 4 - Monbus IHC 3

Diumenge, 2 novembre 2014. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
El partit va començar amb mal peu amb un gol matiner dels locals. Tot l'equip es va sacrificar fins a l’extenuació en defensa i així va poder superar alguns moments perillosos, com el 3 a 1 de la mitja part, augmentat a 4 ja a la segona. Dos gols de Jassel Oller van donat la tranquil.litat. A la fi l’IHC va superar totes les dificultats, fins i tot l’absència de Dani Lòpez. Res no va aturar la convicció dels arlequinats que no van poder sumar la sisena victòria consecutiva però l’equip va fer una passa més a Europa i ja és a setzens.

Foto D. Figueras

El Monbus Igualada ha aconseguit la classificació pels 16ens de final de la copa de la Cers on es trobarà amb el Tríssino italià, curiosament el primer rival europeu de la història de l’IHC. Els arlequinats, que jugaven amb la protecció del contundent 6 a 0 de l’anada, han hagut, però, de patir. Els portuguesos, animats per un pavelló ple a vessar, han jugat amb molta agressivitat, pressionant constantment la sortida de bola dels igualadins que acumulaven posessions molt curtes.

Al minut 1'48 els protuguesos de Turquel que van sortir a totes, van estrenar el marcador en una internada de Lourenço. Els lusitants apretaven molt l’inici de jugada, pressionaven 2 contra un Als igualadins els va cotar fer possesions llargues, perdien boles massa ràpid.

La primer meitat va acabar amb més ensurts. Un 3 a 1 amb gols de Matias, amb una acció sortint de darrera la porteria i clavant-la a l’escaire i de Dates, de penal inexistent. El pitjor havia d’arribar a la segona meitat quan el mateix Dates posava l’eliminatòria a 3 gols de l’empat amb el 4 a 1 en una acció interior. Eren els millors minuts dels locals i l’IHC resistia com podia l’allau turquelista.

Met Molas podria haver endolcit patiments amb la FD de 10 faltes d’equip. Si que ho va aconseguir Jassel que va trencar els ànims de l’equip portugués rematant al segon pal una bona transició arlequinada. El 4 a 2 va rebaixar momentàniament la intensitat del bombardeig del Turquel que s’havia reprès amb virulència en els últims 5 minuts de partit. L’IHC va resisitir parapetat darrera de l’immens Deig fins que Jassel ha fet bó el seu renom d’home de gel marcant la FD-15 a falta de només 58″. Els arlequinats farien 1200 quilòmetres en un MONBUS carregats de somriures i amb el passaport europeu a la butxaca. Serà un dels dos únics equips catalans en competició (l’altre serà el Reus).