Carles Figuerola aconsegueix la 5a posició a la Gorxeoxola Xtreme

Gran debut en curses extremes

Dimarts, 14 juliol 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
El passat dissabte dia 4 es disputà la Gordeoxola Xtreme 2009 al País Basc, la prova per excel•lència de l’enduro extrem estatal que va fer vibrar pilots i públic. Els pilots havien de realitzar dues voltes de 60 km al matí, a un recorregut molt dur que es va convertir en gairebé un infern degut a la pluja, els pilots que sobrevisquessin havien de realitzar una volta final de 65 km a la tarda que decidiria el campió. El jove pilot igualadí Carles Figuerola, que debutava en una prova extrema, no només va aconseguir finalitzar sinó que va obtenir una meritòria 5a posició final.

Carles Figuerola superant una dura  trialera

La duresa de la prova va fer que dels 93 inscrits que van prendre la sortida tan sols onze van poder completar les dues voltes i per tan disputar la gran final de la tarda. I és que sense l’ajuda del gran públic que omple les trialeres i viu l’autèntic esperit de l’enduro, tampoc aquests onze pilots haurien arribat a meta.

Un dels que va aconseguir finalitzar les dues voltes va ser el pilot igualadí del Moto Club Igualada Carles Figuerola, que amb la seva Gas Gas 300cc 2T va arribar en 6à posició al matí, després de 5 hores i 34 minuts damunt la seva motocicleta.

En la gran final Figuerola, que partia amb l’objectiu principal d’acabar com fós ja que era el seu debut en curses extremes, va aconseguir una excel•lent 5a posició, superant tots els obstacles i l’infernal rampa d’arribada a meta, amb un temps de 2h 26 minuts.

La prova va ser guanyada per Dani Gibert (campió del món júnior de trial), que amb la seva BMW va aconseguir superar en la rampa final a Melcior Faja, a qui se li va trencar la cadena de la seva Gas Gas.