El CF Igualada guanya a Lleida i es permet somniar

Els blaus es troben ara a només cinc punts del líder

Dilluns, 15 gener 2018. 11:00. Redacció AnoiaDiari.

Malgrat els alts i baixos dels primers mesos de competició, els blaus han consolidat el seu joc i a la vegada la seva posició a la taula: són cinquens. Els tres punts contra el Lleida B (1-2) augmenten la ratxa de partits guanyats a quatre consecutius.

La segona victòria del CFI aquest 2018 va arribar amb un gol providencial de Martí al minut 90. El CF Igualada no va renunciar a la seva filosofia de joc en un camp molt difícil: sortida amb la pilota, cerca de triangulacions efectives, i aprofitar la qualitat i velocitat dels davanters. No obstant, els lleidatans van replicar i, en diferents fases del partit, el homes de Mestre no van poder desenvolupar el seu millor joc. Els igualadins van haver de patir en diverses fases del partit per a poder sumar els tres punts.

Imatge des de la grada del partit jugat a PonentLa primera part va ser incòmode per als anoiencs, ja que la gran intensitat dels lleidatans feia que no poguessin controlar el partit a partir de la pilota, sinó que havien de replegar línies i saber aprofitar les oportunitats en contracops. Els blaus van saber desactivar la velocitat dels de la Terra Ferma i es va donar una fase de joc, de vint minuts, en què els anoiencs van tenir diverses ocasions; una de les quals la va aprofitar Edgar Doblas, al minut 30, que va inaugurar el marcador (0-1). Tercer partit consecutiu que anota el davanter blau. Amb aquest context, els blaus van fer un pal -gran xut d'Eric- i van desaprofitar un u contra u. Fran i Martí també van crear diferents ocasions.

Aleshores, el filial lleidatà va estirar les seves línies i va tornar a portar l'iniciativa del partit. En aquests darrers compassos de la primera part, l'Igualada va saber sofrir amb les línies endarrerides i va salvar l'avantatge. Ja als segons 45 minuts, els tècnics blaus van optar per un canvi de sistema per poder reforçar el control del joc. Les modificacions van tenir el seu efecte. El partit estava controlat, però al minut 75, els locals van aprofitar l'única ocasió que van tenir, en una badada defensiva, per a empatar el matx.

Als darrers minuts, la reacció dels nois de Josep-Vicenç Mestre va portar a noves ocasions, una de les quals va ser materialitzada per Martí, per a poder guanyar el partit. Finalitzat l'encontre, el tècnic deia : "El més important no és resultat, sinó el marge de millora que té l'equip" . Amb aquests tres punts, l'equip es situa a la cinquena posició, amb 30 punts, a tan sols cinc punts del líder.