Cròniques del Club Bàsquet Igualada

Els sèniors de Copa Catalunya, masculí i femení, resolen la jornada amb una victòria

Dimecres, 22 setembre 2010. 15:30. Redacció AnoiaDiari.
La temporada va començant, i encara que hi ha equips que es troben en els darrers partits preparatoris, aquesta setmana el CBI va disputar diversos encontres ja oficials. Destaquen les victòries del sènior masculí i del femení, aquestes fora de casa i en una pista complicada.

Equip masculí sènior de Copa Catalunya

SENIOR MASCULÍ COPA CATALUNYA MASCULINA

CB IGUALADA 62 - CB MARTORELL 55

Partit molt travat des d'un inici, on es trobava a faltar la manca de ritme, tant ofensivament com defensivament. El partit ha començat amb un estira i arronsa ja que cap dels dos equips trobava facilitat cara a cistella, fent el joc molt enredat, i amb nombroses faltes per part dels dos equips. S'ha arribat al descans amb un avantatge de 10 punts favorable als igualadins, però només reprendre el joc, un parcial de 0 a 9 feina tornar l' igualtat al partit, però a falta de 5 minuts pel final, els locals han tret la seva millor versió defensiva, enduent-se el matx de forma clara, tot i el triple del Martorell en el darrer instant. Destacar l'actuació del fitxatge igualadí, David Camacho, completant un magnífic partit.

CB Igualada: Richi 2, David 21, Carles 6, Edu 3, Valentí 5 -cinc inicial- Custo,

Pepo, Jordi 3, Albert 5, Marc 17, Quim.

CB Martorell: Guerrero 2, Palou 14, Martin 9, Otero 5, Vico 3 -cinc inicial-

Claramunt 10, Fontanals, Pines 5, Fuentes 7.

Àrbitres: Heinziger i Padros.

Parcials: 15-12 / 21-14 / 10-12 / 16-17.

SÈNIOR FEMENÍ COPA CATALUNYA FEMENINA

ZAMAR 2000 PLOMS SALLE-REUS 71 - C.B. IGUALADA 81

Inici amb victòria a la sempre pista complicada del Reus Ploms. El partit va començar amb molta intensitat i amb el control per part igualadina. Les visitants aconseguien una bona pressió a tota pista que feia que les locals perdessin pilotes i les igualadines poder anotar amb comoditat. Al final de primer període, 11 a 18. En el segon període, les reusenques van

començar a treure partit de la seva superioritat de pes i de centímetres a l'interior de la zona. Gràcies a això i a una defensa zonal, les locals impedien que les igualadines marxessin del marcador. S'arribava al descans amb un còmode 29 a 39. En el tercer període el joc es va embogir, poc joc estàtic i moltes situacions de transició que va beneficiar al Reus. Aquest

període va ser l'únic que va guanyar les del Reus. En El darrer període, les locals es van veure obligades a treure la zona per intentar ser més agressives i poder retallar diferències en el marcador. Semblava que el partit es complicava per les igualadines quan es van posar a tan sols 6 punts. Les locals estaven especialment encertades des de la línia de 6.25. Tot i això, al final la qualitat i el joc col·lectiu igualadí va superar als llançaments exteriors i al joc interior del Reus Ploms. Al final, 71 a 81.

Van jugar: C.Bargalló (1); M.Pujol (8); V.Júlvez (9); A.Martínez;

M.Amatllé; N.Minguet (22), L.Icart (11), L.Martín (7), S.Pujol (5),

X.Freixas (6), È.Vives (8)

PARCIALS 11-18, 18-21, 20-17, 22-25

ÀRBITRES: MARTÍNEZ.O; AGUILO.M

JÚNIOR MASCULÍ A C.C. JUNIOR MASC. INTERTERRIT.

GALTES CLUB BASQUET IGUALADA 75 - SANT GERVASI 1 79.

Partit molt igualat el jugat pels nois del Júnior Masculí aquest diumenge a Les Comes. La igualtat es va trencar en el minut 5 de l'últim quart, en què els locals es posaren 11 per davant (69-58), donant per gairebé sentenciat el partit, però un mal final, en el qual es va rebre un parcial de 6 a 21, va condemnar als d'Igualada a la derrota. A destacar en positiu els 11 triples aconseguits, i en negatiu el mal percentatge en tirs lliures, amb 11 aconseguits de 26 llançats.

En definitiva, cal creure en aquest equip, que estem convençuts que això ha estat una ensopegada del qual cal sortir immediatament i afrontar el diumenge que ve la difícil sortida al camp del Sant Boi.

Anotadores: Quim Padros (19), Victor Lagen (6), Alex Peñaranda (6), Marc Font

(3), Andreu Santiago (-), David Tarrida (14), Albert Fullana (-), Adriá Gual (3),

Carles Solé (10), Jordi Fons (3), Albert Fontanella (2) y Guilemm Estany (9).

JÚNIOR MASCULÍ B C.C. JUNIOR MASC. NIVELL A

GALTES BÁSQUET IGUALADA B 57 - C.B. CORBERA A 52

Primera victòria de lliga aconseguida a casa pel Club Bàsquet Igualada contra un gran equip com el Corbera. El partit va començar força igualat amb una gran intensitat per part dels dos

conjunts però que es va acabar decantant per l'equip visitant al final del 1r quart (12-15).

A l' inici del 2n quart els de Corbera van estar mes encertats i aconseguien eixamplar la diferencia amb un parcial de 0 a 6 però els igualadins van saber reaccionar desprès del temps mort retornant el parcial i ficant-se per davant. Tot i així van arribar al descans 1 punt per sota (26-27). En el començament del 3r quart els dos equips van realitzar un intercanvi de cistelles degut a les males defenses que realitzaven però els locals, amb una defensa pressionant a mitja pista aconseguia robar boles i col·locar un parcial de 9 a 0 que els permetia marxar de 4 punts al final del quart. L’últim quart, i amb un marcador molt ajustat, els locals aconseguien

augmentar aquesta diferencia fins arribar a la màxima del partit (49-42) a falta de 4 minuts per finalitzar el partit. Tot i així els visitants no es van donar per vençuts i amb un parcial de 0 a 6 aconseguien ficar-se a nomes 1 punts quan restava 1 minut per finalitzar l'encontre.

Finalment, les errades en tirs comeses pels de Corbera i el gran encert de tir lliure per part dels Igualadins permetia als locals aconseguir la primera victòria de la lliga amb un marcador final de 57 a 52.

Pel CBI van jugar:

Xavi Gabarró(5), Marc Antoni Lladó(2), Jordi Oró(-), Aleix Martí(-), Marc

Romero(4), Pau Ortínez(3), Albert Fullana(12), Nil Jorba(-), Pau Solè(11),

Albert Fontanella(8), Miquel Estany(11), Jaume Fullana(1)

JÚNIOR FEMENÍ A C.C. JUNIOR FEM. PREFERENT

BQ.MARTINENC A 79 – GALTÉS C.B.IGUALADA 64

Aquest cap de setmana ha començat la lliga per les jugadores de l’equip Júnior Femení A preferent del Club Bàsquet Igualada. S’enfrontaven contra el vigent campió territorial de Catalunya Cadet i les igualadines no van fer un bon partit, la qual cosa va portar la derrota.

El partit començà força igualat en el marcador, però sempre amb un petit avantatge local degut a l’alt percentatge d’encerts en tirs exteriors i tirs de sota cistella de segones i tercers opcions de rebot. A la mitja part la diferència era de tan sols 2 punts. El tercer quart, però, va ser el pitjor de tots ja que am un parcial de 15-3, en tan sols quatre minuts, va ampliar la diferència en el marcador que ja no es va tornar a igualar. Moltes pilotes perdudes, un percentatge molt baix en rebots tan ofensius com defensius i tirs lliures fallats van ser la clau del partit. Tot i així la lliga acaba de començar i encara queden molts partits per jugar i de mica en mica anar treballant els aspectes a millorar.

Per part del C.B.I van jugar:

Carlota Carner (10), Itzel Lorente (4), Marina Quintana (1), Cristina Carmona,

Júlia Fuertes (4), Vero Torras (14), Anna Solà, Carla Gonzalez (15), Alba

Acevedo (8), Paula Jorba (6), Èlia Compte (2).

Parcials: 20-21, 18-15, 24-10, 17-18.

Àrbitres: A.Bartolomé i J.Romero.

JUNIOR FEMENÍ B (PRE-TEMPORADA)

El júnior femení B del C.B.I va jugar un triangular aquest dissabte passat a la pista barcelonina del B.A.M. En aquest triangular hi participava l'equip organitzador i el Castellbisbal (ambdós equips de la mateixa categoria que el júnior B). Els resultats van ser els següents:

GALTÉS C.B. Igualada "B", 54 - Castellbisbal, 22

Les igualadines van demostrar la seva superioritat en tot moment. Van marcar el ritme del partit gràcies a una molt bona defensa i la gran majoria de punts van ser d'accions de contraatac o de joc ràpid. Tot i anar guanyant bé, les blaves no es van relaxar en cap moment i van jugar concentrades fins als final del partit.

Bàsquet Ateneu Montserrat, 52 - GALTÉS C.B. Igualada "B", 53

El segon partit va ser contra l'equip local. L'equip barceloní era molt superior físicament, però les júniors B del C.B.I van treballar molt dures en defensa. Les jugadores del B.A.M van anar per davant al llarg de tot el partit, però no per gaire diferència, fet que les igualadines van aprofitar per endur-se la victòria en els darrers instants.

La valoració que s'ha fet d'aquest torneig és molt positiva. El júnior B va acabar amb bones sensacions per començar la lliga la setmana vinent.