Cròniques dels equips base del CBI

Cap de setmana 29 i 30 de setembre

Dimarts, 2 octubre 2012. 12:30. Redacció AnoiaDiari.
Cròniques dels equips base del Club Bàsquet Igualada en una jornada poc afortunada pel sèniors B masculí i femení. El masculí va perdre davant el Súria per 79 a 50, mentre que el sènior femení B va perdre de 8 davant el Bàsquet Molins. La resta d'equips base van tenir diferent sort.

SÈNIOR B MASCULÍ C.C. TERCERA CATEGORIA MASCULINA FR 05

Per Jordi Martinez Quero

SA SURIA 79 - PHYSIC GM CB IGUALADA B 50

Partit bastant fluix per part Igualadina que ja va reflexar un mal inici amb un parcial 12-0 en els primers 6 minuts, vam seguir anotant a conte-gotes i els locals en tot moment estaven molt còmodes en el seu joc ràpid i molt encertat des de l'exterior. Al següent període va ser més igualat, però els joves igualadins seguien a remolc, tot i així la diferència era de tant sols 11 punts pels de Súria tot i la pobre imatge visitant i el poc criteri arbitral.

El tercer període un altre parcial de bona sortida local va acabar de rematar el partit portant diferències per sobre dels 20 punts, només un petit cop de coratge visitants van empenya a 16 punts als blaus. (60-44). Però tot fou un miratge ja que l'elevat encert local i la confiança que els igualadins tenien un mal dia decantar molt àmpliament el marcador.

Pels igualadins van jugar: M. Padrós(16), F. Vives, D. Gil(2), A. Yebra(5), S. Laguarta(5), M. Custodi(3), I. Martínez(4), G. Estany(6), A. Domenech(4) i C. Solé(4). No va jugar M. Sánchez.

SÈNIOR B FEMENÍ C.C. SEGONA CATEGORIA FEMENINA FR Grup 03

Per Aitor Iglesias

BASQUET MOLINS A 58 - DEPIMÉS C.B IGUALADA B 50

Derrota de les igualadines davant el Molins, Un equip que estarà a dalt en la classificació. Tot i que el partit començava amb un parcial de 2 a 11, la reacció de les locals no es va fer esperar que van retallar distancies arribant al 1r quart a un marcador de 11 a 15.

El 2n quart, recital ofensiu de les jugadores del Molins que amb ràpids contraatacs i bon encert des de la línea de 6,25 trencaven el partit amb un parcial de 10 a 0.El minut demanat pel conjunt visitant no va poder trencar la ratxa anotadora que s’incrementava amb un altre parcial de 11 a 3 arribant a la màxima diferencia del partit , 14 punts. Finalment es marxava al descans amb un marcador de 34 a 23.

Ja a la represa, el conjunt igualadí va augmentar el seu to defensiu i aconseguia així retallar distancies fins a col•locar-se a 8 punts, 45 a 37. Però l’últim quart, tot i entrar al últim minut amb opcions de remuntar, el poc encert de cara a cistella en les accions finals va propiciar que el Molins s’endugués la victòria per 58 a 50.

C.Bargalló(9), M.Freixas(3), E.Compte(18), M.Amatllè(1), C.Tarrida(-), J.Fuertes(7), P.Jorba(7), M.Basurto(3), C.Carmona(2), A.Aracil(-).

La setmana que ve jugaran a Igualada contra el Calaf, un partit molt important per retornar la dinàmica positiva a les jugadores Igualadines.

SOTS 21 MASCULÍ C.C. SOTS 21 MASC. NIVELL A-1 FP Grup 01

Per Mario Sanchez

CB CIC 58 - AUTOESCOLA POBLE SEC CB IGUALADA 52

Disminució de la intensitat respecte als dos primers partits i conseqüentment merescuda derrota.

Partit igualat el disputat fora de casa pel conjunt blau, en aquesta ocasió vestia de groc. Durant els dos primers períodes va existir una marcada igualtat entre tots dos equips. Al tercer quart l’equip local el C.B.CIC va aconseguir estar per sobre dels deu punts de diferència, al reinici del l’últim quart el canvi de defensa proposat per l’equip Autoescola Poble Sec-C.B.Igualada els va fer apropar-se a quatre punts però va ser insuficient per aconseguir la remuntada definitiva.

Comentari del capità de l’equip Andreu Santiago: “el partit no ens l’han guanyat si no que l’hem deixat de guanyar nosaltres”, frase per a reflexionar i per a animar-nos a recuperar i augmentar la nostra intensitat que ha de ser la nostra identitat.

Jugadors: A.Fontanella, M.Gónzalez, R.Rafecas, E.Cabral (1), A.Santiago (6), D.Tarrida (9), D.González (22), M.Romero (lesionat), A.Esquerra (3), O.Ribera (10), J.Lorente (no assisteix al partit).

JÚNIOR MASCULÍ C.C. JUNIOR MASC. INTERTERRIT FPrevia Grup 04

Per Josep Marimón

SFERIC TERRASSA 59 - McDONALSD'S CB IGUALADA 90

Primera victòria com a visitants del nostres júniors.

El júnior masculí del CBI va aconseguir la segona victòria en tres partits a la pista de l'Sfèric de Terassa. Gran encert anotador de l'Igualada en tot el partit, que només va poder ser contrarestat pels locals en el primer quart (25 a 25). A partir del segon període l'Igualada va cometre menys errades defensives tal i com indiquen els 8 punts que van rebre en aquests 10 minuts, arribant al descans amb un 33 a 41 a favor.

La segona part va seguir amb la mateixa tònica del segon quart: ritme alt de joc, cosa que sempre afavoreix al nostre equip. Al final del tercer quart l'Igualada ja manava per 15 punts en el marcador (47 a 62).

I si s'ha de destacar un quart en aquest partit va ser el darrer. Pressió defensiva, rebot igualadí, contraatacs i encert des de fora de la zona. Tot això va permetre un parcial de 12 a 28 i deixar el marcador final de 59 a 90. 31 punts de diferència que deixen al nostre júnior amb un balanç de 2-1, a l'espera de rebre dissabte vinent al Castellbisbal.

Benito 8, Leon 4, Raurich 4, Tarrida 14, Cuadros 6 -cinc inicial- Maximo 19, Serra 21, Prat 2, Marce 4, Gabarro 8.

JÚNIOR FEMENÍ A C.C. JUNIOR FEM. INTERTERRIT FPrevia Grup 02

Per Joan Romeu

AUTOESCOLA POBLE SEC CB IGUALADA 62 - SEDIS 75

Les júniors A van fer un bon partit davant el potencial del SEDIS, la millor jugadora de la categoria va fer 46 punts i va agafar 17 rebots.

El 1'90 del 17 de LA SEU va ser un handicap massa gran per aconseguir la victòria. Les igualadines ho van intentar tot: defensa mixta, zonal, 2x1, 3x1 però tenia el dia i va ser imparable.

Tot i així les nostres van demostrar caràcter i fins els últims 2 minuts van estar al partit.

Els parcials van ser 15-18, 26-15, 9-19, 12-23.

Van jugar: Judit Castellà (9), Carla Serra (7), Claudia Miramunt (4), Júlia Salanova (19), Carla Xairó (4), Berta Sellarés (8), Èlia Díez(2), Carlota Albiol (2), Mar Ribera (7), Gemma Rigol i Clara Mas.

JÚNIOR FEMENÍ B C.C. JUNIOR FEM. NIVELL A FASE PREVIA Grup 03

Per Toni Torra

MC DONALD’S C.B.IGUALADA “B” 64 - C.E. VILANOVA I LA GELTRÚ 33

Bon debut del Júnior “B” amb una amplia victòria contra un sempre combatiu Vilanova i la Geltrú. Tot i que l’inici del partit no va ser gens de bo, amb un parcial de 0-7 amb moltes errades i imprecisions locals feia que les visitants marxessin en el marcador. Però tot això va canviar després d’un temps mort, les locals van trobar el seu lloc a la pista i una gran millora en defensa va fer que ràpidament es remuntés l’avantatge, al final del 1er quart el resultat ja era 17-10. A partir d’aquí el partit es va convertir en un monòleg igualadí fins al final del partit on mica en mica la distància en el marcador va anar creixent fins el resultat final de 64-33.

Van jugar pel CBI : M. Espejo (2), C. Albiol (4), M. Barral (14), E. Díez (8), M.Llorens (9), C. Roca (2), S. Tomàs (8), N. Torrens (12), M. Gou (5).

JÚNIOR FEMENÍ C C.C. JUNIOR FEM. NIVELL B F Previa Grup 04

Per Sergi García

TALLERES GASETI CB IGUALADA C 63 - CB LA MERCÈ 44

Victòria de les igualadines en la segona jornada de lliga per 63-44.

L'Igualada sempre ha estat per sobre en el marcador però no ha tingut un bon inici de partit amb constants queixes arbitrals i un mal joc que portava a una falta d'actitud i positivisme. També cal sumar-hi el gran nombre de faltes personals que carregaven a les jugadores a pista. Però tot i així s'ha arribat a la mitja part amb un avantatge de 7 punts en el marcador.

La segona meitat ha sigut millor que la primera. L'actitud ha millorat de la mateixa manera que ho ha fet el joc i la concentració. Una bona defensa permetia fer ràpids contraatacs i anotar amb facilitat evitant així la zona defensiva 3-2 del C.B. La Mercè que els causava forces mal de caps.

Així dons la distància en el marcador anava augmentant fins a arribar al marcador final de 63-44.

Cal treballar fort per evitar males primeres parts com les d'avui i tornar a un bon ambient d'equip.

Van jugar pel CBI: Guillamón (10), Puig (8), Colell (9), Carner (12), Córdoba (2), Domènech (6), Fernández (10) i Garcia (6).

CADET MASCULÍ A C.T. CADET MASC. CC INTERTERRITORIAL Grup 03

Per David Soteras

CB CASTELLBISBAL 53 - AUTOESCOLA POBLE SEC CB IGUALADA A 83

Primer partit de la temporada i primera victòria. El partit no es presentava fàcil degut a les nombroses baixes de l'equip. Es va començar amb moltes imprecisions i dubtes per part dels igualadins, tal i com ho reflecteix el marcador del primer quart (11-16). A partir d'aquí només hi va haver un equip sobre la pista, un igualada que va començar a dominar tots els aspectes del joc i a agafar diferència al marcador, que va durar fins el darrer quart on, certa relaxació dels cadets, va fer que la diferència final no augmentés més enllà dels 30 punts.

Cal destacar que tots els jugadors van aconseguir anotar i la tasca rebotejadora d'en Marsalino Ndiaye amb 28 captures. Parcials: (11-16) (10-26) (10-21) (22-20)

J. Mangues 8, M. Susanna 14, L. Fullana 9, M. Solé 6, S. Figueras 19, M. Ndiaye 17, P. Martí 6, E. Bru 4.

CADET FEMENÍ A C.T. CADET FEM. PREFERENT Grup 02

Per Vero Júlvez

BÀSQUET SAMA VILANOVA A 47 - CB IGUALADA A 66

Tercera victòria consecutiva de les jugadores igualadines a preferent.

El partit va tenir dues cares molt diferenciades.

A l’inici, les visitants van sortir a pista excessivament relaxades la qual cosa va fer que les jugadores locals aprofitessin per aconseguir una mínima avantatge en el marcador i marxar al descans amb un marcador de 27-26.

A la represa, les de l’Anoia van canviar totalment el ritme del partit i amb una defensa molt més intensa i agressiva van recuperar nombroses pilotes que els va permetre anotar bàsquets fàcil i efectius. Al final doncs, 47 a 66 .

Per part del CBI van jugar: Rigol (13), Martínez (4), Jorba (4), Codina (13), Masegosa (5), Calleja (2), Mas (6), Torrens (4), Ribera (11) i Bernal (4).

CADET FEMENÍ B C.T. CADET FEM. NIVELL B Grup 05

Per Pau Benito

C.B. IGUALADA B 60 - C.E. VILANOVA I LA GELTRÚ 54

Victòria de les locals, que van saber guanyar un partit que va tenir un final emocionant.

El CE Vilanova mantenia la igualtat amb una defensa no bona però si difícil d'atacar i amb l'anotació de la 13; les locals no sortien prou ràpidament i es molestaven entre elles, no deixant espais per atacar la cistella. Diguem que queien contínuament en l'error de deixar-se portar per un ambient que no les ajudava gens, tot el contrari. Joc molt travat i cada vegada més físic i menys tècnic, cosa que beneficiava clarament les de Vilanova. Petit avantatge d'aquestes a la mitja part (26-31).

Els millors minuts de les igualadines van arribar a la represa, més relaxades i concentrades, i més ben situades en atac, deixant i aprofitant espais. Parcial de 9 a 0 que capgirava el marcador. Però el joc es tornaria a encallar i les nostres farien servir massa el cor i massa poc el cap. Les blaves van estar més bé als instants finals, als quals s'arribava amb màxima igualtat.

Destacar molt en positiu la lluita i algunes molt bones accions individuals de les cadets petites del club als minuts finals, sense por, com tirs lliures molt ben llançats.

Van jugar: Laia Ferrer, Clàudia Solé, Paula Rodríguez, Núria Admetller, Núria Barral, Marta Sàbat, Mar Fernández, Mariona Roset i Maria Maestre.

INFANTIL MASCULÍ A C.T. INFANTIL MASC. NIVEL A

Per Raul Caballero

C.N. TERRASSA A 73 - TOYOTA NAYMOTOR-CB IGUALADA A 70

Una llàstima la derrota dels Infantils en el debut a la màxima categoria infantil de Catalunya. El partit començà bé amb moltes imprecisions per totes dues bandes i semblava que els nervis portaven als equips a no voler encistellar. Però un 2n quart molt bó va distanciar en 14 punts els Igualadins. Un resultat que es va gestionar molt bé durant força estona. A la finalització dels primers 4 quarts el resultat era de +10 pels de l’anoia.

La segona part va ser molt semblant en joc i encert pels Igualadins, però el joc dels visitants va millorar, sobretot de cara a cistella amb força encert des de la línea de 6’25m. Amb varis triples per taulell, inclús en finals de quart. Poc a poc la distància es retallava i els locals es tornaven més agressius en atac i amb més confiança que el principi. Tot i això els d’Emili Díez varen estar molt seriosos i tot i que no estaven tenint encert exterior estaven defensant bé i no deixaven que el rival es posés per davant.

Però a finals del 7è i durant el 8è quart el criteri arbitral va canviar i va perjudicar clarament les jugades ofensives i defensives dels visitants.

Tot i això varem arribar a la prorroga i tot i que varem començar anotant nosaltres l’arbitratge ens va penalitzar massa per acabar amb un resultat de 73 a 70.

Esperem que els jugadors igualadins segueixin treballant igual i que tinguin una mica més d’encert i sort de cara els propers partits.

Aquest dissabte a les 11h juguem a casa contra el líder de la Lliga el CAT.OCCIDENT MANRESA A probablement el rival mes dur de la nostra lliga.

Varen participar per part del C.B.Igualada: Gil, Romero, Latorre, Castelltort, Muñoz, Torrens, Farrés, Gabarró A., Gabarró B, Carpi, Cavalleto i Couso.

INFANTIL FEMENÍ C.T. INFANTIL FEM. REGULAR NIVELL B1 Grup 04

Per Xenia Freixas

PETRONIEVES CB IGUALADA 69 - CB OLESA 30

Molt bon inici de temporada de l’ infantil femení, que debutava a casa contra el CB Olesa.

El partit va començar igualat, però en el tercer i quart període les igualadines van posar una marxa més, i amb molta intensitat, tant ofensiva com defensiva, aconseguien un parcial de 26 a 5.

A partir de la mitja part seguien dominant sense problemes i augmentant les diferències en el marcador arribant al final amb l’ampli resultat de 69 a 30.

Van jugar: C. Tomàs (6), M. Aldomà (14), M. Fernàndez (12), È. Pedragosa (6), E. Roda (12), K. Òdena (10), C. Gracia (6) i A. Tarrida (3).

INFANTIL MASCULÍ B C.T. INFANTIL MASC.

Per Adrià Fratila

CA L’AROA NEGRE C.B. MARTORELL 48 - AKORD’S CB IGUALADA B 65

L’ Akord’s CB Igualada B es va estrenar aquest passat diumenge al primer partit de lliga amb victòria a Martorell.

El conjunt igualadí va gaudir d’un clar avantatge des del primer moment, imposant-se al primer quart per 2 a 10. Aquest marge es va anar incrementant amb el transcurs del partit, arribant al descans amb un contundent 15-33, gràcies a un gran domini sota el cèrcol.

A la represa els igualadins van aguantar els constants intents locals per capgirar el matx. Un atac molt fluït i una millor activitat defensiva van fer possible acabar el partit amb un favorable 48-65. Cal destacar la baixa de Marçal Rosell.

Anotacions per part de l’Akord’s CB Igualada: Ll. Claramunt (6), M.Puig (16), P.Castelltort (9), D.Cobos (7), J.Sanchez (16),Q.Rosich (0), O.Delgado (2), G.Pallarés (4), U.Vilches (6).

PRE-INFANTIL MASCULÍ C.T. PRE-INFANTIL MASC.

Per Erick Vargas

BÀSQUET RIBES 69 – TRIÒPTIC CB IGUALADA 39

Aquest dissabte, els joves Pre-Infantils del club van debutar contra un bon rival després de 19 sessions de Pre-Temporada que no van acabar de quedar paleses a la pista. Cal dir, però, que el resultat no reflexa del tot la realitat del partit, ja que al diferència de puntuació es va mantenir a 10 punts durant gairebé tot el matx.

Tot i que el partit no va ser excel·lent, s’ha de valorar l’actitud de tots el jugadors, que va ser de lluitadors i treballadors; sobre tot tenint en compte que per alguns aquell va ser el primer partit de la seva vida en una lliga oficial. A nivell de joc, el partit va ser una muntanya russa constant. En defensa es va aguantar prou bé però en atac ens cal augmentar la eficàcia de manera considerable.

Quan els jugadors van saber estar atents al seu jugador i a la situació de la pilota, es van aconseguir robar pilotes i poder sortir en velocitat a atacar. El problema es donava quan els jugadors es despistaven o no estaven atents de la seva situació en el camp (ofensiu i defensiu).

A la mitja part, l’electrònic ja marcava un contundent 35-12. Fins a aquell punt del partit, de la defensa podíem estar contents, però en atac hem de millorar moltíssim i deixar de fallar bàsquets a sota cistella. Saben trobar les situacions però no les aprofiten.

Finalment el partit va acabar 69-39.

Per part del CBI van jugar: S. Torrallardona (4), O. Llopart (6), R. Porredón (2), G. Soteras (2), B. Soteras (12), A. Moreno (2), N. Riba (8), G. Morera (-), A. Matencio (2), M. Linares (-).

PRE-INFANTIL FEMENÍ A C.T. PRE-INFANTIL FEM.

Per Imar Martínez

PODOLOGIA ALÍCIA BALSELLS CB IGUALADA A 38 - CB SANTPEDOR 29

Primer partit de la temporada i victòria pel preinfantil A del Club Bàsquet Igualada. Les igualadines s’estrenaven a casa davant el CB Santpedor. El partit començava amb nervis i imprecisions pels dos equips, sense cap dominador i amb tantejos variables però molt igualats, amb diferències de 2 punts amunt i dos a sota. A la mitja part les locals guanyaven per només 1 punt i el Santpedor plantava cara.

A la represa, les igualadines van sortir molt més tranquil·les i, sobretot, amb una defensa més intensa però sense errors. Aprofitant els contraatacs, el 5è quart va acabar amb un parcial de 8-0 que deixava el preinfantil femení en molt bona posició. Els 3 darrers períodes van tornar a ser molt igualats, i tot i que les locals es van relaxar, en cap moment van deixar apropar a les rivals al marcador. El 38-29 final és un marcador just però escàs per la diferència entre els dos equips.

Van jugar: M. López del Río, M. Flores, B. Morros, C. Garrido, L. Puiggròs, C. Casellas, A. Fernández, P. Elvira, I. Juárez, A. Bachs i A. Marsa del Río.

PRE-INFANTIL FEMENÍ B C.T. PRE-INFANTIL FEM.

PARTIT SUSPÉS

MINI MASCULÍ A C.T. MINI MASC.

Per Bernat Torrents

VITALDENT CB IGUALADA A 36 - CBSAB NEGRE 53

El dissabte 29 d'octubre el VITALDENT CB IGUALADA A es va enfrontar amb el CBSAB NEGRE el resultat del partit va ser 36-53. Tot i començar la lliga amb una derrota vam acabar amb bones sensacions. L'actitud dels jugadors no va fallar en cap del les parts tot i tenir un mal 3r període. Les ganes de seguir lluitant no van faltar.

Ara toca treballar fort per millorar alguns fonaments bàsics ja que en l'equip mini, en aquesta temporada, s'han incorporat 6 jugadors nous. Esperem ser el màxim competitius i intentar assolir plaça a nivell B.

Van jugar: EDU TOMÁS, HUGO JÖRGENS, OT GODÓ, JOAN QUINTANA, JOAN MORENO,POL VAZQUEZ, MARC CRIADO, JAN SEGURA, JOAN RIBAUDÍ i TONI LAMOLLA.

MINI FEMENÍ B C.T. MINI FEM.

Per Pol Salanova

ROVELL DE L'OU - CB IGUALADA B 76 - A.E. L'ESQUITX 26

Debut en aquesta nova temporada i victòria en un bon partit de les igualadines a Les Comes.

Les locals van començar ja des de l'inici dominant el partit gràcies a les situacions d'atac en avantatge que aconseguien trobar fruit de recuperar pilotes en defensa. Aquesta tònica es va mantenir al llarg de tot el partit, i les minis del CBI anaven fent més gran la diferència de punts en el marcador a mesura que avançava el partit, fins a arribar a sobrepassar els 50 punts a favor de les igualadines.

Tot i ser un partit fàcil, les jugadores ja van començar a demostrar algunes cosetes que hem estat treballant des de principis de setembre quan vam començar els entrenaments. Setmana a setmana esperem anar veient millores en aquestes petites grans jugadores!

Van jugar pel CBI: Maria Enrich, Carlota Castelltort, Abril Samaniego, Anna Torras, Laura Segués, Pia Casamitjana, Paula Guasch i Júlia Casellas. Malalta: Ainoa Farré.

PRE-MINI MASCULÍ C.T. PRE-MINI MASC.

Per Pili Mullerat

CB IGUALADA 67 - CB ESPARREGUERA VERD 17

Bona estrena dels preminis en el primer partit. L'equip que ha incorporat 5 jugadors nous segueix sent competitiu i molt lluitador. Es treballarà per guanyar el nivell B a la segona fase.

Els preminis es van mostrar superior als contraris, tancant el marcador. Excel.lent actitud, ganes de córrer i afany de pilota. Gairebé van anotar tots els jugadors i es van repartir els 84 punts que van fer. Felicitats!!!

Van jugar: Lluc Sala, Bernat Enrich, Tià Castelltort, Biel Salat, Arnau Brunet, Martí Arcarons, Oriol Viladrich, Èric Alcoberro, Nil Santaeularia, Jorge Fuentes i Pere Miquel Marbà.

PRE-MINI FEMENÍ A C.T. PRE-MINI FEM.

Per Miquel Benito

CB IGUALADA A 70 - CBF CERDANYOLA A 20

Primera partit a casa i primera victòria de les igualadines.

Partit marcat per l’alt ritme i la intensitat, que, des de bon inici, van imposar les locals. El gran nombre de pilotes recuperades i el rebot ofensiu van permetre al conjunt blau i groc anotar moltes cistelles fàcils i de contraatac. Les d’Igualada van dominar en el marcador gairebé tot el partit, fet que va fer que en alguns moments es relaxessin permetent al rival anotar cistelles fàcils.

Després d’aquest bon inici les més petites del club han de seguir treballant, per millorar setmana a setmana.

Han jugat: Agar Farrés, Elena Poncell, Judit Mas, Rut Marimon, Carlota Díaz-Guerra, Laura Vancells, Blanca Acevedo, Elena Romeu, Gal·la Farnós i Mar Solà.