Doble victòria del CE Escolapis

Les noies superen dissabte a l’Esquitx de Sant Sadurní i diumenge el CB Begues

Dimarts, 2 desembre 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.

El CE Escolapis segueix a dalt de la classificació del grup 3 de la categoria Junior nivell B amb dues victòries el passat cap de setmana. Dissabte va guanyar contra l’Esquitx de Sant Sadurní per 43 a 48. I diumenge en la jornada aplaçada de la setmana anterior conta el CB Begues per 34 a 31 (tot i que l’acta marca 33 a 31) en un dels partits més emocionants de la temporada.

AE L’Esquitx St. Sadurní – CE Escolapis (43 a 48) CINC INICIAL: Laura B. (7), Clara P. (9), Tamara C., Aura F. i Neus T. (25). TAMBÉ: Marina P., Júlia B., Berta G. (6), Elena L. (1) i Ainoa R. L’equip igualadí va començar el partit totalment desconegut, sense idees i amb un Esquitx molt seriós que amb un parcial de 10-0 en els primers 6 minuts va posar la por al cos. Les coses no van canviar fins al final, amb moltes errades de passades i el parcial final va ser de 10-4. Al segon quart el parcial es va tornar, i amb un 0-9 l’equip va començar a trobar espais i el joc interior van ser claus. Malgrat tot l’Esquitx es va retrobar i a la mitja part el resultat era de 25 a 24. La clau va ser al tercer quart on el parcial de 7 a 16 va deixar el resultat en 32 a 40. L’alt percentatge de tir exterior i sobretot des de la línia de tir lliure van compensar la manca d’idees en estàtic contra la zona plantejada per l’Esquitx. A l’últim quart les igualadines van aguantar el parcial, i només un triple sobre la bocina de les de St. Sadurní va reduir la diferència a 5 punts, en un bon partit local que va plantar cara en tot moment. CE Escolapis – CB Begues (34 a 31) CINC INICIAL: Laura B. (3), Clara P., Ainoa R., Berta G. (11) i Neus T. (12). TAMBÉ: Marina P. (2), Júlia B. (2), Aura F., Elena L. i Tamara C. (2).

Sens dubte un dels partits més emocionants de la temporada, i una victòria de molta moral després de remuntar 7 punts als últims moments del partit contra un dels rivals forts de la categoria. Molta igualtat en els dos primers quarts del partit amb diferències de màxim 2 punts per a cada equip, i moltes faltes. La intensitat defensiva individual dels dos equips era molt dura i moltes de les jugadores importants d’ambdós equips es van carregar de faltes ben aviat. Al final del primer quart el resultat era 8 a 9. El segon quart va continuar igual, alternança al marcador i molts tirs lliures, en un duel sota cistella entre les pivots d’ambdós equips. A la mitja part el resultat era de 16 a 18. El tercer quart però les igualadines van plantejar una defensa zonal molt tancada i el Begues va deixar d’anotar. A canvi però les noies del CE Escolapis van cometre molts errors en tirs sota cistella fàcils que van fer que fins al minut 4 del quart no s’anotés cap punt. Dos basquets consecutius de les igualadines les van posar per davant del marcador però el Begues va reaccionar primer amb un triple, i després amb contraatacs ràpids en pèrdues de pilota a primera línia, deixant el marcador en 20 a 27 que posava molt difícil la victòria de les locals veient el marcador curt. Però en l’últim quart, amb uns ajustos de la defensa en zona molt ben treballada i que no deixava trenar cap jugada al CB Begues a més l’encert del joc interior local i sobretot l’afició que va animar amb molta força, van començar a capgirar la situació. Malgrat no anotar cap cistella fins al minut 4 mica en mica les igualadines van començar a creure en la remuntada i van entrar a l’últim minut amb avantatge de 2 punts després d’una recuperació de pilota a primera línia. L’últim minut va ser d’imprecisions amb moltes lluites que aturaven el joc. Les visitants van tenir l’oportunitat d’empatar des de la línia de tir lliure a mig minut del final però va errar ambdós tirs. A manca de 4 segons un tir lliure anotat local (que no consta en acta) va sentenciar el partit per 34 a 31. Actualment el CE Escolapis es líder del seu grup, però té un partit més que la resta d’equips i la següent jornada es de descans. El proper partit ja no serà fins el proper dia 21 de Desembre a les 10:15 en el derbi de la comarca de l’Anoia contra el UE. Capellades a la vila de Capellades.