Escalada al coll del sènior masculí del Vòlei Igualada

PINTURES PLANELL IGUALADA VC 3–0 CV VALL D’HEBRÓ “B”

Dimarts, 24 novembre 2009. 00:00. Redacció AnoiaDiari.
Diumenge passat, l’equip sènior masculí va escalar dues posicions a la taula, arribant fins la tercera posició, com a conseqüència de la victòria contra el Vall d’Hebró a casa. Així doncs, segueixen mantenint la condició d’invictes com a locals després d’haver disputat 4 partits com a tals. Els igualadins van complir amb el seu deure i es van endur la victòria sense deixar que el rival li fes cap set, dada a tenir molt en compte a l’hora de posicionar els equips de dalt de la taula, on les diferències són mínimes.

El sènior masculí A

El partit va començar marcat per les errades en el servei igualadí, que va evitar que poguessin agafar distàncies en el marcador. La igualtat en el marcador va fer posar un xic nerviós a l’equip igualadí ja que la superioritat va estar indubtablement contrastada durant tot el partit. Malgrat la sobrepressió que van patir, van saber reaccionar i gràcies a una bona defensa van poder fer un parell de punts de contraatac en el moment oportú. Un cop agafada la distància, la van mantenir fins aconseguir la victòria del set per 25-21. En el segon set es va millorar considerablement el servei igualadí. La diferència de punts favorable a l’Igualada va esdevenir abans, la qual cosa significa que, sense baixar la guàrdia, tenien el set dominat. A banda del domini igualadí contrastat se li va sumar la poca capacitat de reacció del rival caracteritzada pel gran nombre de serveis errats. Així, es va adoptar una posició molt còmode i van poder endur-se el set per 25-21. En el tercer set i últim, els igualadins van sortir amb la mateixa tònica, cap a la meitat del set ja va aconseguir distàncies fins a 8 punts. Sorprenentment, els igualadins van deixar-se perdre el gran marge de punts davant d’una reacció extraordinària del rival sumada amb un xic de mala sort igualadina. La resposta igualadina davant la reacció va ser impecable: serenitat i contundència ofensiva en el moment oportú, sense deixar que el rival es posés per davant del marcador. Amb aquesta resposta, el resultat reflectia un 22-19. En aquest punt, als igualadins tan sols els restava donar el cop de gràcia, i així ho van fer. El resultat final del set va ser també 25-21.

En el proper encontre es veuran les cares amb el CV Barberà, un rival fins ara desconegut pels igualadins ja que és un recent ascendit a Primera Catalana. El partit es disputarà a Barberà del Vallès.

Sènior masculí “B”

L’equip va encaixar una derrota per 3-0 contra el Vall d’Hebró “C”. El partit es va disputar a Barcelona.

Sènior femení

Els Reis arriben abans d’hora

El passat diumenge 22 de novembre, es va disputar al Pavelló ‘La Caixa’ de Barcelona la sisena jornada de la Lliga de Tercera Catalana ‘B’, que enfrontava a l’IES Montserrat Orlandai i el Pintures Planell Igualada. Es tractava d’un partit important de cara a les aspiracions per a l’ascens de categoria de l’equip igualadí, actualment terceres a la classificació, ja que s’enfrontaven a les quartes i era una bona ocasió per a establir distàncies.

Malgrat la oportunitat que se’ls presentava, les igualadines no van saber-la aprofitar i van acumular una sèrie de despropòsits, i és que la manca de concentració combinada amb un joc fred i errades en els moments claus del partit, van decantar la balança a favor de l’Orlandai.

El primer set va començar amb un Igualada apàtic, sense idees, i que va cometre un gran número d’errors no forçats. Això provocà que l’equip local agafés una distància de 7-8 punts a mitjans de set que l’Igualada, tot i el esforç final, no va poder contrarestar.

De la mateixa manera que en la setmana anterior, el segon set va ser la clau del partit. L’Igualada va jugar bona part del set amb un desavantatge de 5-6 punts, però l’equip va reaccionar fins aconseguir un 21 a 23 a favor que gairebé sentenciava el set per a les igualadines i serviria per a injectar una bona dosi d’auto-confiança de cara a la resta del partit. La realitat però, va ser que l’Igualada va regalar 4 punts (3 recepcions defectuoses i un remat a fora), i amb un marcador de 2 sets a 0 en contra, enfrontaven el tercer set amb un gran daltabaix psicològic. De fet, al tercer set, l’Orlandai va aconseguir un parcial d’inici de 11 a 1, i encara que el Igualada no es va rendir fàcilment, finalment van perdre el partit per 3 sets a 0.

El resultat va ser un gerro d’aigua freda per a l’Igualada, ja que la sensació general és que les locals no van guanyar, sino que el Igualada va perdre el partit, jugant a un nivell més baix del que és habitual i sense mostrar el seu potencial ofensiu. Ara toca treure el pic i la pala, aprendre dels errors, i sobretot fer autocrítica tant a nivell personal com a nivell col•lectiu perquè aquesta situació no torni a succeir i l’equip mantingui les seves aspiracions d’ascens.