Un esforçat Igualada no pot evitar la golejada del Barça

La millora defensiva, insuficient davant el poder blau-grana

Dilluns, 17 octubre 2016. 11:00. Redacció AnoiaDiari.

El Barça Lassa va fer valer el seu potencial per guanyar als homes de Ferran López a Les Comes (0-4). El 'Tourmalet', però, ja s'acaba i sols queda el Liceo. Cal guanyar.

Malgrat perdre per 0 a 4 a les Comes, l'Igualada Calaf Grup va mostrar símptomes de millora en defensa contra un Barça implacable.. El va veure un bloc igualadí molt sòlid al darrere, en especial durant el primer quart d'hora de la primera part. Però les individualitats blaugranes i la gran càrrega de faltes van passar factura a uns arlequinats que són cuers de l'OK Lliga i que encara no han sumat la primera victòria de la temporada.

Els igualadins van donar el màxim davant un Barça imparableEls igualadins tenien davant un Barça que venia a Les Comes amb una mitjana de 4,75 gols per partit. Els homes de Ferran López sabien al que s'enfrontaven i van posar tots els seus esforços a blindar la seva àrea per impedir que el rival fes el primer gol. Els igualadins van demostrar haver fet bona feina des del de la derrota contra el Club Patí Vic, ja que uns blaugranes amb l'olfacte golejador de Pablo Álvarez o de Lucas Ordóñez estaven tenint dificultats per generar autèntic perill a la porteria de l'Elagi Deitg. La bona feina realitzada en defensa no es va veure compensada per l'encert ofensiu les poques vegades que els arlequinats van arribar a la porteria d'Egurrola.

Al minut 9, Pablo Álvarez es va quedar completament sol davant de l'Elagi en un dels pocs contraatacs que la defensa arlequinada no va poder aturar durant aquell tram de partit. Però al capità de l'Igualada no li va tremolar el pols per enfrontar-se a un dels homes amb més gol de l'OK Lliga i li va endevinar les intencions a l'argentí, mantenint la porteria zero.

De fet, els arlequinats van aguantar més de la meitat de la primera part sense deixar que el Barça marqués. No va ser fins al minut 13, que Marc Gual va aconseguir el primer gol en una jugada desafortunada de l'Igualada. El xut de Gual va ser des de darrere la porteria, va rebotar en l'Elagi i finalment, la bola va creuar la línia de gol. El segon gol blaugrana va arribar pocs minuts després, al minut 16. El marcava Lucas Ordoñez en una acció molt similar al gol anul·lat a Francesc Bargalló davant el Reus Deportiu per pilota alta la setmana passada, però aquest cop, va pujar al marcador.

L'Igualada Calaf Grup va arribar al 0 a 2 acumulant un total de vuit faltes que al públic de Les Comes li van semblar molt dubtoses, a jutjar pels seus sorollosos xiulets i els seus mocadors blancs. Amb dos gols i vuit faltes en contra, l'Igualada Calaf Grup va començar a patir en excés i comptava els minuts per arribar al descans. Abans de la mitja part però, els locals encara van veure al minut 20 de partit el 0 a 3 de Pau Bargalló, que va enviar la pilota a l'escaire després d'una bona passada lateral; i com els xiulaven la novena falta en contra, evidenciant una primera part amb un joc molt físic per part dels dos equips.

A la represa, al minut 29, l'àrbitre xiulava la desena falta de l'Igualada Calaf Grup. Pablo Álvarez va llançar la falta directa i la va enviar al travesser, però l'alegria no va durar gaire perquè un minut després, l'argentí feia el quart del Barça després d'una jugada col·lectiva. L'Igualada va viure uns minuts grisos després d'haver encaixat el 0 a 4, amb un Barça motivat a buscar el cinquè per ampliar la golejada.

La maneta del Barça no va arribar i el joc va entrar en una fase més plàcida, amb un joc menys físic i una pressió del Barça més moderada, que va permetre als arlequinats buscar un joc una mica més ofensiu per no deixar l'electrònic a zero. El Barça va tenir una rematada al pal de Pascual i l'Igualada un xut a la mitja volta de Sergi Pla que va obligar a 'El Pulpo' Egurrola a estirar-se, però cap de les ocasions es va materialitzar en gol.

Al minut 43, l'àrbitre xiulava un penal favorable a l'Igualada que s'encarregaria de xutar Tety Vives, però el porter li va endevinar les intencions en dues ocasions: el llançament directe de penal i el refús que va agafar i va rematar. Abans del final del partit, el Barça va tenir dos penals favorables. El primer, al minut 44 que Edu Lamas va enviar fora. El segon, al minut 48 que Elagi va poder aturar. El Barça va estavellar una pilota al pal pocs instants abans del final del partit, donant un últim ensurt a la porteria de l'Igualada. Al final, el marcador va ser el mateix que era al minut 30 de partit: 0 a 4.

Tot i la solidesa defensiva que va mostrar, sobretot, els primers minuts de partits, l'Igualada Calaf Grup no va poder superar a un Barcelona que es va mostrar superior i va aprofitar les seves individualitats bona part el partit. La setmana que ve l'Igualada afrontarà l'últim partit del 'Tourmalet' a Riazor, a la pista del Liceu, on l'any passat hi va guanyar per 2 a 3. L'entrenador dels arlequinats va destacar la feina defensiva dels seus homes i va assegurar que "Riazor és Riazor i el Liceu és un equip temible. Els hi plantejarem un partit similar al del Barça, i agafarem alguna de les idees que ens van permetre guanyar l'any passat".