Excel·lent partit del sènior femení del CBI tot i perdre d'un punt

Santa Rosa Lima Horta A, 61 - Depimés CB Igualada A, 60

Dilluns, 5 novembre 2012. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
Excel·lent partit de bàsquet el viscut aquest diumenge al matí entre el líder imbatut Lima Horta contra el combatiu Depimés Igualada.

Vero Júlvez defensant una rival. Foto: Joan Ribera

Les igualadines van sortir molt concentrades sabent que havien de desenvolupar una excel·lent tasca defensiva si volien plantar cara al líder. I així ho van aconseguir. Els primers cinc minuts han estat marcats per la incertesa en el llançament i per pèrdues incomprensibles per part dels dos equips. A partir del minut 5 d'aquest primer període, les noies del Lima han apretat l'accelerador i gràcies a un gran encert en el llançament aconseguien una màxima diferència de 5 punts que posteriorment es convertirien en 6. En els darrers dos minuts d'aquest període, les blaves han aconseguit, gràcies a bones defenses anotar un parell de contraatacs que han fet anivellar el marcador. Al final del primer període igualtat màxima, 17 a 17.

El segon període ha estat el millor per part igualadina. La defensa mixta ha trencat l'atac barceloní que es veia incapaç de trobar bones opcions de llançament. Aquesta bona defensa igualadina feia endosar un parcial inicial de 0 a 9 col·locant al Depimés Igualada nou punts a sobre en el marcador. Les blaves han deixat amb zero punts al Lima en els primers 5 minuts d'aquest període. La tònica en aquest període continuava en la mateixa línia, un Igualada molt ficat amb defensa estàtica i pressionant i un Lima incapaç de sortir-se'n. Al descans s'arribava amb una avantatge de set punts de les visitants, 27 a 34.

El més important era el nivell defensiu igualadí, ja que això era el que estava permeten a les noies de la capital de l'Anoia manar en el marcador i en el ritme de partit. En el tercer període, les locals han plantejat una defensa zonal per tal de trencar i desordenar l'atac igualadí i ho han aconseguit. Les igualadines mostraven indecisió en el seu joc estàtic, sense trobar bones posicions de tir i perdent pilotes. Les del Lima ho aprofitaven per capgirar el marcador i posar-se per davant per 4 punts de diferència, 47 a 51.

El darrer període ha estat d'infart. Ha començat amb un triple igualadí que les col·locava a un punt i posteriorment un parcial de 0 a 7 posava a l'Igualada 4 punts per damunt. Però a partir d'aquí l'atac igualadí ha minvat d'encert, les barcelonines han sabut capgirar la situació tirant de talent individual arribant a col·locar-se 2 punts per damunt en el darrer minut de partit. Posteriorment l'Igualada mitjançant tirs lliure s'ha col·locat a un sol punt. En aquest darrer minut han passat moltes coses però al final no ha pogut ser i l'Igualada ha sortit derrotat de la seva visita a casa del líder.

Tot i això, excel·lent treball del Depimés Igualada A que ha posat contra les cordes al totpoderós Lima Horta, un equip fet específicament per aconseguir l'ascens a Lliga Femenina 2 amb fitxatges dels millors equips de la categoria. Tot i això, l'Igualada amb molta seriositat, amb molt treball i amb molta confiança amb les seves possibilitats ha treballat fins al final per la victòria. L'equip marxa amb la sensació que es mereixia la victòria. El Lima no ha perdut cap dels vuit partits que ha disputat i tots els havia guanyat sobradament. Avui l'Igualada els hi ha plantat cara.

CB Igualada: AC. Martínez (3), M.Pujol (8), L.Icart (6), N.Minguet (15), X.Freixas (10) -cinc inicial-. C.Carner, M.Quintana, V.Júlvez (4), A.Acevedo (14), M.Torra

Parcials: 17-17, 10-17(27-34), 24-13 (51-47), 10-13 (61-60) Àrbitres: MA.Soto, Y.Alcaraz

Proper partit

El proper partit del Depimés Igualada A serà diumenge vinent a casa a les 19h de la tarda contra el Draft Gramenet que ve de guanyar a casa en el darrer segon contra la JE Terrassa. Serà un partit superimportant per les igualadines per seguir a la part alta de la classificació i per mantenir intactes les opcions de poder entrar a la Copa Federació.