L'Igualada goleja l'Astur Hockey en un partit amb aire reivindicatiu

El quart dels cinc gols anoiencs va ser el número 4.000 a l’OK Lliga

Dijous, 9 novembre 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.

Els arlequinats van complir en un partit en el que també es va reivindicar la llibertat dels presos polítics a l'inici del partit. L'Igualada, que en algunes fases va notar cert esgotament, tornarà a jugar aquest dissabte: el cinquè partit en 15 dies, a la pista del Palafrugell.

L'iHC va firmar una nova victòria per 5 a 2 en el partit intersetmanal de dimarts davant l'Asturhockey, un dels tres equips que ha ascendit a OK Lliga aquest any. Tot i una primera part modesta molt condicionada per la fatiga – els homes de Ferran López van jugar dissabte a Sarzana, a més de 1.000 kilòmetres d'Igualada –, els arlequinats van reaccionar a la represa. Quatre gols en 20 minuts van valer els tres punts. A més, el partit davant els asturians guardarà una dada històrica: amb el 4 a 1, anotat per Oriol Vives, l'Igualada va assolir 4.000 gols a l'OK Lliga.

L'esgotament dels jugadors de Ferran López va ser un dels handicaps del partit. Els arlequinats han jugat 4 partits en 10 dies, amb escassos entrenaments per preparar cadascun dels enfrontaments. El principi del matx va ser espès pels locals, amb un Asturhockey que va avisar amb un xut al pal al minut 3. Tot i que l'Igualada generava joc, li costava crear perill a l'àrea defensada pels asturians. Els visitants ho intentaven amb xuts exteriors, ja que la proposta del seu entrenador, David Miranda, per jugar a Les Comes, va ser més aviat defensiva.

Oriol Vives, en el partit que va fer el gol 4.000 del club a l'OK LligaAl minut 14 de joc l'Asturhockey es va avançar amb un gol de Nicolás Carmona, amb un xut llunyà que va agafar desprevinguda a la defensa igualadina i al seu porter, Elagi Deitg. L'Igualada va continuar amb problemes per crear ocasions amb perill, a pesar de dominar més a l'àrea contrària, sobretot, a partir de l'equador de la primera meitat. L'Asturhockey va fet valdre la seva rocosa defensa i ha dificultat a l'Igualada la possibilitat de marcar. En defensa, els de Ferran López també ho van posat difícil al rival, més enllà de la jugada del gol.

Roger Bars apareixia quan s'estava a punt pel descans: caçava una pilota a l'àrea per posar l'empat al marcador (1-1) i enfilar camí de vestuaris amb aquest resultat, que reflectia l'igualtat que s'havia vist a la pista. El descans va ser un punt d'inflexió per l'Igualada, ja que ha la segona part va desplegar un joc millor i va gestionar de manera òptima el cansament que arrossegava.

Sols tres minuts més tard d'haver començat, Roger Bars marcava un altre gol per posar el seu equip per davant per primer cop en tot el partit. El gol li ha donat ales a l'Igualada: immediatament Met Molas va enviar una pilota al pal i només 5 minuts més tard arribava el tercer gol, obra de Sergi Pla. Els arlequinats no havien donat treva a l'Astuthockey, amb un joc on feien rodar més la bola i eren més incisius de cara a porteria.

Oriol Vives feia el 4 a 1 que marcava una fita històrica: era el gol 4.000 del club a l'OK Lliga. Per Vives, va ser el primer gol oficial en aquesta segona etapa al club igualadí. L'Asturhockey, mitjançant 'Curro', va aconseguir el 4 a 2 a la jugada següent, en una errada defensiva de l'Igualada. Amb el partit ja sentenciat, un Asturhockey poc concentrat en defensa, va brindar una oportunitat perfecta que l'olfacte golejador de Sergi Pla no va desaprofitar. Era el 5 a 2 final.