L'Igualada HC B és campió de Nacional Catalana i ascendeix a l'OK Lliga Plata

El club aconsegueix tenir tres equips a les tres màximes categories estatals: OkLliga, OkLliga Plata i Nacional Catalana

Dilluns, 12 juny 2023. 15:50. Redacció AnoiaDiari.

L'Igualada HC B va assolir el passat dissabte l'ascens a l'OK Lliga Plata per la temporada vinent en un partit intens. Aquest partit de l'eliminatòria de Nacional Catalana contra el GEiEG ha sigut el definitiu per proclamar campió l'equip igualadí.

Els igualadins ja havien superat un primer partit a casa, al pavelló de Les Comes, però encara havien de guanyar un segon partit. Aquest, que es va disputar a casa de l'equip contrari, va començar amb un 0-1 al minut i mig de joc gràcies a la jugada de Guillem Llorens.

Tot i això, va ser un partit molt intens a ambdues porteries i amb un nivell molt alt. Durant la primera part, els locals van aconseguir l'empat després que l'àrbitre pités una falta dels arlequinats. La mitja part, però, va arribar amb la superació de l'Igualada i un gol de Biel Llanes.

La segona part va destacar per tenir molts intents i ocasions de gol, però finalment el partit va acabar amb el mateix resultat que el final de la primera part, un 1-2 a favor dels igualadins. D'aquesta manera, a l'equip va assolir la victòria i l'ascens, el qual ja buscaven l'any passat i els va ser arrabassat precisament per l'equip gironí.

Amb aquest ascens s'obté una fita que només té un altre club a tot el país i la qual l'Igualada no gaudia des de fa tres dècades. Tres equips a les tres màximes categories de l'hoquei patins estatal: OkLligaOkLliga Plata i Nacional Catalana, ja que l'Igualada HC C va aconseguir l'ascens de categoria i depenia del fet que el filial també aconseguís l'ascens per certificar la seva plaça a Nacional Catalana.