TORNAR

L'Igualada Hoquei Club preveu una temporada intermitent per les aturades i a on el 90% de clubs juguen en pista coberta

Ton Baliu i el ‘Tety’ Vives han renovat per una temporada farcida d’incògnites

esports
Diumenge, 9 agost 2020. 10:13. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La normativa per als espais tancats on s'hi desenvolupen activitats esportives, els possibles confinaments locals i la caiguda de patrocinadors són aquesta temporada els principals adversaris dels clubs d'hoquei. Des de l'Igualada Hoquei Club, el seu president Manel Burón detalla la situació actual del club i com encaren sobre paper, una temporada on ja ha calgut abans de començar, pactar amb els jugadors una reducció d'entre el 25 i el 30% de les compensacions que s'havien tancat. “Les restriccions marcaran el calendari”.

En vista de la situació que ha provocat l'emergència sanitària a les principals competicions esportives de futbol, l'Igualada Hoquei Club (IHC) preveu que si no hi ha cap novetat en quant a permetre o fer aturar activitats esportives al territori, el proper dilluns 17 d'agost començaran novament els entrenaments per encarar els compromisos més immediats.
Preparar una temporada sense un calendari esportiu clar és molt complicat, com assenyala Manel Burón, actual president de l'IHC, on algunes de les normatives no són del tot clares: “els campionats catalans de les categories alevina, infantil, juvenil i júnior s'havien de jugar de l'11 al 13 de setembre, però ara mateix no es celebraran degut a la situació provocada per la Covid-19”. En canvi, continua Burón, el calendari professional es manté: “l'Ok Lliga sènior és a punt de començar, del 28 al 30 d'agost hi ha l'eliminatòria de vuitens i està previst que del 17 al 20 de setembre es jugui la Copa del Rei a la Corunya que s'havia de jugar el març passat i que va ser aplaçada”, explica.
Davant aquest calendari i les notícies de rebrots localitzats Burón es pregunta: “Si una zona està confinada què cal fer, suspendre tota la lliga o només el partit? L'equip que no pot jugar perdria el partit? -es pregunta-”. Però els dubtes i dificultats no es centren només en el calendari esportiu. Com també comenta “el 90% de clubs d'hoquei juguem en pavellons esportius coberts i a hores d'ara encara no sabem si podrem jugar-hi o caldria trobar pistes a descobertes a l'aire lliure”. I és que en aquest sentit, un club gran amb importants drets de retransmissió pot fer front a un estadi buit, però en el cas de l'hoquei “a part dels grans patrocinadors, bona part del nostre suport econòmic ve de petits mecenes i de les entrades que venem als 400 o 500 assistents que ens venen a veure. Si bé el nostre gran patrocinador, que és Aigua de Rigat, ja ens ha comentat que es manté amb el compromís, molts dels petits patrocinadors ja no van poder-nos ajudar durant els mesos passats i si més endavant hem de jugar a porta tancada, sense públic, no sé com ens ho farem amb les despeses per a les competicions -es lamenta davant la situació-. Amb els jugadors hi hem pogut parlar i s'ha pogut acordar una reducció d'entre el 25 i el 30% de les compensacions que oferíem amb la previsió que tindrem molts menys ingressos, sense els abonaments dels socis i que no es podrà cobrar entrades” ha detallat. “Tot i la situació hem pogut renovar per una temporada a Ton Baliu i el ‘Tety’ Vives”.

La situació de la junta directiva
L'IHC es troba en situació d'haver prorrogat per tres vegades les eleccions per consolidar una nova junta directiva i actualment és dirigit per la tercera junta gestora, que cada 3 mesos ha de ser renovada. “Després de l'esclat de l'estat d'alarma que va aturar el procés per a la celebració de noves eleccions, ara al setembre caducarà novament i es tornaran a convocar per tercera vegada en el darrer any”.

Com han encarat la situació altres països la competició esportiva
En quant a eixugar les despeses que suposarà fer front a l'inici de les competicions, altres països com Itàlia o Portugal, les respectives federacions es faran càrrec de les despeses de la infraestructura de les competicions, com ho són els arbitratges, fitxes i altres, “però des d'aquí, la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat de Catalunya ens ha ofert demanar un crèdit amb prop del 4% d'interès que clar, haurem de pagar. Nosaltres entenem que les ajudes són a fons perdut” ha subratllat.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.