L'Igualada mereix més però empata

Proinosa Igualada 2 - Roncato Vic 2

Dissabte, 24 octubre 2009. 22:15. Redacció AnoiaDiari.
El Proinosa Igualada HC ha confirmat la seva evolució positiva, tot i que no n'hi ha hagut prou per endur-se la victòria davant el CP Roncato Vic. Els arlequinats han fet més mèrits que els vigatans, però la ineficàcia davant de porteria els hi ha impedit rematar el seu bon joc, en un matx amb moltes ocasions i joc ràpid. Fins a tres penals al seu favor s'han estavellat al pal, i deu segons abans del xiulet final han desaprofitat una falta directa. D'altra banda, una jornada més els àrbitres del partit, fruit de la nova reglamentació, han tingut molt protagonisme.

Classificació 5a jornada OK Lliga / Elsesports.cat

Resultats 5a jornada OK Lliga / Elsesports.cat

L'IHC ha estavellat tres penals al pal

Partit disputat entre l'Igualada i el Vic

Bon partit del Proinosa Igualada HC, que començava avançant-se molt ràpid en el marcador (minut 2), després que Edu Fernández transformés un penal comès sobre ell mateix. El Vic buscava la bola, només amb tímides ocasions, mentre que els arlequinats combinaven amb rapidesa sobre la pista i disposaven d'ocasions més clares.

Al minut 14, però, el capità dels d'Osona, Titi Roca, aprofitava una falta de concentració igualadina per establir l'empat. Un gol que venia precedit per un possible penal sobre Edu Fernández, en la porteria contrària. En els minuts previs al descans, els homes de Joan Carles ho provaven sense encert davant un contrari que s'havia recuperat.

L'Igualada ha sortit amb molta força a la segona meitat, que en molts instants només ha tingut color arlequinat. Fruit d'això han arribat dos penals, que Torné i Formatjé respectivament no han aconseguit transformar. Ara bé, ha estat aquest últim qui ha fet aixecar el públic de Les Comes, avançant als igualadins. Un gol que feia justícia. El Proinosa buscava rematar el partit amb un Vic tocat, i un tercer penal ho hauria pogut fer, si no hagués estat pel pal, que evitava el gol d'Edu (min. 16). Repetint el guió, era el Vic qui establia l'empat al min. 18, superant un Albert Balagué molt encertat en la resta del matx.

Com en l'últim partit contra el Reus, els minuts finals han estat d'infart i molt pujats de to. El tècnic del Vic, Quim Lòpez, veia la blava després de protestar per un nou penal favorable a l'Igualada (min. 20), deixant els seus homes en inferioritat numèrica. I, un cop més, el tercer, la bola s'estavellava al pal de la porteria de Sergi Fernández. Els homes de Joan Carles no han sabut aprofitar la superioritat numèrica -la segona després de l'expulsió de Marc Torra- ni tampoc les clares ocasions finals que han tingut: Torner, a falta de deu segons, desaprofitava un tir directe per acumulació de faltes del Vic.

Més poder arbitral

El matx entre l'Igualada i el Vic ha demostrat que la nova reglamentació afavoreix la rapidesa en el joc i la creació de més oportunitats i, per tant, més gols; en aquest cas, un fet favorable al jove conjunt igualadí, que perjudica el joc més físic d'equips com el Vic.

Tot i això, en partits ajustats com aquest les decisions arbitrals guanyen pes, perquè l'acumulació de faltes d'equip, el joc passiu i el power play (jugar 2 min. amb un jugador menys en cas de targeta blava) poden ser claus a l'hora de decidir el resultat final.

Joan Carles, ha destacat al final del partit que 'els àrbitres [A. Gómez y J.J.Melero] no han influït en el resultat, perquè les accions a pilota parada han estat clares'. L'entrenador igualadí s'ha mostrat molt content per l’evolució del seu equip, perquè ha merescut guanyar davant un gran rival com el Vic jugant com un bloc. Això sí, també ha reconegut que cal corregir la precipitació en moments clau i els últims metres, per guanyar efectivitat golejadora.

Per contra, Quim Lòpez, el tècnic del Vic, s’ha queixat molt de l’arbitratge i la seva manca de criteri, afirmant que ell ho faria millor, en declaracions a Ràdio Igualada.

Un Liceo en gran forma física, que ha vençut a domicili al Vilafranca per 2 a 6, serà el proper rival de l'Igualada, a La Corunya.

PROINOSA IHC 2 (1/1) Balagué, Navarro, Busquets, Formatjé (1) i Edu (1), equip inicial. Creus, Torner i Baliu. A. Lòpez.

CP VIC 2 (1/1) Fernandez, Carbó, Masoliver, Borja i T. Roca (2), equip inicial. Torra, Bancells, Pla.

GOLS: 1-0 Edu, penal (m 1.17) 1-1 Roca (m 14.25).SEGONA PART. 2-1 Formatjé (m 12.57), 2-2 Roca FD (m 16.17)

Àrbitres: A. Gómez y J.J.Melero. Manca de criteri en determinats moments, especialment en el tram final del partit. Marc Torra i Quim López, tècnic del Vic, han vist la targeta blava. 14 faltes de l'IHC per 11 de Vic.