L'Igualada venç 4 a 2 al Liceo

El partit va acabar amb dos jugadors igualadins a urgències.

Diumenge, 8 maig 2016. 12:00. Carles Pauné Serra.

L'Igualada Calaf Grup va trobar ahir la victòria a casa, en l'enfrontament contra l'Hoquei Club Liceo. Un partit molt marcat pel resultat de l'anada, en què els igualadins van guanyar. Al llarg del joc, vam poder veure un Elagi molt encertat; gols locals de Vives, Baliu, Pla i Garreta; i importants lesions.

Minut de silenci a Les Comes en honor a Josep Maria Bausili.Aquest dissabte a dos quarts de nou del vespre, engegava, a Les Comes d'Igualada, el partit corresponent a la 27na jornada de l'OK Lliga. Abans d'iniciar el joc, els assistents al Pavelló van homenatjar amb un simbòlic minut de silenci a Josep Maria Bausili que va traspassar el passat dijous a l'edat de 89 anys. Bausili va arribar a la presidència del Club l'any 1981 i va romandre al càrrec durant 6 temporades.

Penal de Vives que va encetar el marcador.L'Igualada va sortir contundent a pista, els jugadors ja coneixien el sabor de la victòria sobre els gallecs. Recordem que els igualadins van guanyar el partit corresponent a l'anada de la lliga per un resultat de 2 a 3. Després de les diverses ocasions que van sorgir en els primers minuts -vam poder veure un xut del capità Baliu al travesser- en una jugada entre Molas i Bargalló, l'àrbitre va xiular penal a favor dels locals. Va ser quan el tècnic igualadí, Ferran López, va apostar per treure al jove Tety Vives per llançar el penal. No era el primer cop que l'entrenador li confiava un penal en aquest jugador. Vives va saber aprofitar l'ocasió i d'un bon xut va anotar, al minut cinc, el primer gol del vespre (1-0). Eufòria a Les Comes.

Baliu va protagonitar dos cara a cara contra el porter gallec molt seguits.Els següents minuts el ritme del partit va anar augmentant fins a tornar-se en un atac - contraatac constant, vam poder veure un Elagi Deitg molt encertat, va saber aturar els xuts dels visitants. Hi va haver tres ocasions consecutives igualadines molt aprop del gol. Molas va rescatar una bola de l'atac dels gallecs, va plantar-se a porteria contraria, però no va poder anotar, el porter va saber aturar-la. Dues jugades calcades va protagonitzar Baliu, sol davant el porter, no hi va haver gol. Mitja part, el marcador seguia 1 - 0.

Celebració del gol del capità Ton BaliuAl llarg de la segona part, el joc es va calmar significativament, hi va haver més espai per les jugades on hi intervenia tot l'equip, els jugadors del Liceo van dur a terme el seu típic atac dues accions (controlar i passar). Els igualadins van anar cercant l'ocasió, que va arribar al minut 29, un golàs del capità que va fer desestabilitzar el marcador (2-0). L'alegria va durar poc, com a resposta, Bargalló va anotar a porteria igualadina (2-1). Més endavant, coincidint amb la desena falta dels gallecs, va ser Sergi Pla, encarregat de llançar la falta directa, la grada entonava "Sergi, Sergi, Sergi." Va ser ell qui transformà la FD en gol, quan encara quedaven deu minuts de joc (3-1).

Van ser uns quants, els jugadors igualadins que van haver de rebre assistència al llarg del partit.Al minut 16, un oportú Bargalló, va toranar a marcar aprofitant un rebot (3-2). A partir d'aquest moment, diverses accions ofensives dels jugadors del Liceo van acabar amb igualadins estesos a terra per diversos motius. Un minut després del gol de Pla, Bars va rebre un cop d'estic -involuntari- a la cara, el joc es va aturar i va entrar a pista el fisio, el jugador es queixava de molèsties a l'orella i va passar a línia de vestidors. Minuts més tard es reincorporava al joc sota els aplaudiments del públic. Quan quedaven 3 minuts pel final i després d'una falta directa favorable al Liceo , que Elagi va aturar, en una acció magnífica. Met Molas va rebre un cop d'estic a la mà, el jugador va quedar estés a terra, i el fisio igualadí va aparèixer, per segon cop, a pista. Molas es queixava de dolor al dit: va quedar lesionat. No havien passat ni 30 segons que la situació es repetia. Sergi Pla, en una acció defensiva va caure a terra amb cara patiment, li havia sortit l'espatlla de lloc. A la banqueta igualadina, hi havia mirades d'indecisió, el fisio igualadí estava al vestidor amb Molas: va ser el delegat qui va sortir a auxiliar a Pla. Va ser precisament en aquesta jugada, on la parella arbitral va xiular penal favorable al Liceo. No hi va haver sort pel conjunt corunyès, Berglló va enviar la pilota al travesser.

Nil Garreta va sentenciar el partit amb el 4 a 2.Quedava un minut a les comes, la tensió entre els dos equips va anar en augment. Va ser llavors quan Nil Garreta, amb trenta segons restants al marcador, va anotar el gol que va sentenciar el partit (4-2). El gol va aparèixer en un moment de superioritat igualadina: Bargalló seia al banc dels amonestats. Final del partit, salutacions cordials entre els dos equips. L'IHC va celebrar la victòria al centre de la pista, amb un pavelló més ple que de costum a causa de l'efecte Liceo. Sincrònicament a urgències hi havia dos jugadors igualadins: Molas i Pla.

Molas i Pla van celebrar així la victòria.En acabar el partit, el tècnic igualadí valorava a Ràdio Igualada la victòria. López va remarcar la importància de vèncer a un rival amb un potencial alt com el Liceo, un equip que, segons ell, disposa del millor jugador del món, Jordi Bargalló. En global, l'Igualada ha sumat 7 punts dels 12 possibles al llarg del Tourmalet (Barça, Liceo, Vendrell i Vic), l'entrenador però, reclamava 2 punts que van faltar la setmana passada contra el CP Vic, després d'un polèmic empat.