L'igualadí Albert Torres guanya l'11a Triatló de muntanya de Malgrat de Mar

La prova assoleix el rècord de participació

Dijous, 2 agost 2012. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
Albert Torres corredor igualadí de l'equip X-AVI / Faro Bicia-BH/ Tuga, va guanyar l'onzena edició de la triatló de muntanya de Malgrat de Mar, una prova consolidada com un clàssic dins de les curses de triatló de muntanya. Enguany la cursa va assolir el rècord de participació.

Albert Torres al podi

Diumenge 29 de juliol es va realitzar la triatló de muntanya de Malgrat de Mar. La 11a edició va aplegar 447 triatletes i va assolir el rècord de participació. Entre els corredors hi havia l'igualadí Albert Torres, triatleta de l'equip X-AVI / Faro Bicia-BH/ Tuga.

A les 9:15 es va donar el tret de sortida a tots els triatletes que havien de recórrer 500m al mar, 15km de BTT marcats per una dura pujada fins a mig circuit, i finalment 4km corrent.

El tram de natació es va realitzar al mar, en unes aigües molt tranquil·les on el problema va ser situar-se bé a la sortida i poder assolir posicions capdavanteres per evitar al màxim els habituals cops que acostumen ha haver-hi en proves amb tants participants.

Albert Torres es va situar en bona posició i a mesura que van passar els metres va poder anar agafant ritme i avançant rivals fins sortir de l’aigua en una excel·lent 6a posició, però amb distàncies molt ajustades entre corredors.

Torres va fer una transició molt ràpida a la zona de boxes i va sortir amb la bicicleta en 3a posició absoluta. Al agafar la bici, va pagar l’esforç realitzat en el tram de natació ja que era clau sortir ben posicionat de l’aigua. Malgrat tot, al quilòmetre 5 ja es va situar segon i en la dura ascensió que hi havia a mig circuit va passar al primer corredor i va arribar a meta amb una distancia de 10-20” sobre el segon classificat.

En el tram de cursa a peu va mantenir un bon ritme que va fer que el segon classificat no el pogués atrapar, entrant finalment en primera posició absoluta amb una gran satisfacció ja que la competència va ser elevada.

El podi

1er Albert Torres 48' 36"

2on Joan Carles Castellà Marchan 48'59"

3er Jaume Salvador López 49' 22'"

Albert Torres dedica aquesta victòria a Xavi Salom, gerent i propietari del seu principal espónsor X-AVI TOT MUNTANYA, que degut a la crisi del sector ha pres la dura i desagradable decisió de tancar la botiga. Torres deu gran part dels seus resultats al recolzament que ell li ha donat: gràcies Xavi.