Lliçó de l'Handbol Igualada al líder de la categoria

Club Handbol Igualada, 38 – Handbol Garbí de Palafrugell ”B”, 20

Dilluns, 15 desembre 2014. 09:00. Redacció AnoiaDiari.

Aquest diumenge s'ha disputat al pavelló de Les Comes el partit corresponent a la desena jornada de lliga que ha enfrontat l’Igualada amb el Palafrugell, quart i primer classificats respectivament. En aquest partit els igualadins s’enfrontaven al líder de la competició que tan sols havia perdut un partit. A més, els locals portaven dues jornades seguides sense conèixer la victòria, fet que els havia fet baixar a la quarta posició.

Aquest diumenge l'Igualada s'ha enfrontat al Palafrugell. La primera part va arrencar amb els dos equips molt concentrats en el partit, en les dues bandes del camp els gols anaven pujant el marcador amb facilitat. En els dos equips l’aspecte ofensiu estava clarament cobert, això significava, però, que en l’aspecte defensiu els dos feien aigües. Així doncs amb aquesta dinàmica s’arribava al minut 15 amb un gol d’avantatge per part dels igualadins (9-8) que feia preveure un matx equilibrat. Però va ser a partir de l’equador de la primera meitat que l’Igualada es va posar les piles en defensa, i en atac continuaven oferint un gran repertori de gols, gràcies sobretot als contraatacs provocats per la bona tasca en defensa. Una tasca que va fer que el Palafrugell fos incapaç de marcar durant 12 minuts (del 15 al 27) i establir un parcial de 12 a 1 en l’últim quart d’hora de la primera meitat. A més, cal afegir-hi mèrit sabent que els visitants són el tercer equip més golejador de la lliga. La primera part va acabar amb un contundent 21 a 9 favorable als locals.

La segona meitat va tenir força elements comuns amb la primera, ja que a l’inici els dos equips van tornar a sortir concentrats en atac però en defensa els igualadins – que en la primera part havien acabat trobant la fórmula per aturar els visitants – tornaven a estar fluixos. En cap moment es patia per la remuntada, però el marcador tampoc s’ampliava, a l’equador de la segona part el parcial era el mateix que en la primera (9-8), fet que feia lluir un 30 a 17 al marcador. Va ser també en aquest moment, que els palafrugellencs van renunciar a l’atac gràcies a les contínues bones defenses dels igualadins, que els enfonsava cada cop més tant mentalment com físicament. L’Igualada en canvi, en estat de gràcia, va seguir donant espectacle en atac com mai ho havien fet en aquesta temporada, tots els integrants de l’equip havien aconseguit marcar. Així doncs es va arribar al final del partit amb un marcador favorable als locals de 38 a 20.

Gran lliçó oferta dels igualadins al líder de la categoria, que se’n tornava cap a casa amb una dura derrota per 18 gols de diferència. L’Igualada va desplegar un joc inèdit, i es va treure de sobre els fantasmes que l’espantaven per haver perdut dos partits contra rivals importants.