Més podis de UEC Anoia- X-Avi a la cursa dels 15 pobles de la Vall d’Aran

El recorregut consta de 21 quilòmetres

Dimecres, 31 agost 2011. 10:30. Redacció AnoiaDiari.
El passat cap de setmana els membres de la Secció de Curses de Muntanya del Club Excursionista UECANOIA es desplaçaven fins a la Vall d'Aran on tenia lloc la 15a edició de la cursa dels 15 pobles, que es desenvolupa a través de 15 pobles de la vall amb sortida des d’Es Bordes i arribada a Vielha. El recorregut de 21 quilòmetres, passant per corriols i amb un entorn formidable, constava de 1.300 metres de desnivell positiu acumulat i de 1.200 de negatius, amb constants pujades i baixades enllaçant els pobles, sent aquest molt exigent per als corredors i complicat de dosificar per a poder fer un bon temps. En aquesta ocasió, i aprofitant l'experiència d’altres anys en aquesta prova, els corredors del club van assolir molt bons resultats en les diferents proves disputades.

Membres de UEC Anoia

Respecte a la participació femenina, els resultats de la Lola Brusau, que aconseguia entrar en segona posició absoluta amb un temps de 2 hores i 14 minuts. A més, comentar també que el dia anterior també assolia la segona posició absoluta a la prova de les Escales al Cel, cursa en format cronoescalada on s’han de superar 350 metres d’escales (unes 400) amb 200 metres de desnivell.

I sobre la participació masculina, en Joan Rosich va ser el primer membre del club en creuar la línia d’arribada amb una magnífica segona posició i aconseguint baixar de les 2 hores. Malauradament, el seu company d’equip Albert Ferrer, es va perdre a pocs quilòmetres de l’arribada quan anava en segona posició. La resta de membres, arribaven en el següent ordre: Ismael Molina, Francesc Garrido, Gabriel Ordóñez, David Gubern i Roger Soler.

A més, dos dels corredors que van finalitzar la cursa, l’Ismael Molina i el Francesc Garrido, van ser premiats en la categoria Combi Runner (cursa dels 15 pobles + Sky Runner Carros de Foc), pujant ambdós al podi en primera i tercera posició respectivament. La Sky Runner Carros de Foc es va realitzar el divendres anterior, i es tracta d’un recorregut de 55 quilòmetres que uneix tots els refugis del Parc Nacional d’Aigüestortes amb 9.200 metres de desnivell acumulat i que s’ha de realitzar en menys de 24 hores.