TORNAR
PUBLICITAT

La millora dels equipaments als barris, la prioritat de Poble Actiu en matèria esportiva

Entre les mesures que porten a l’agenda, posar gespa artificial als camps de Fàtima i Montserrat

esports
Dissabte, 11 maig 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La candidatura sorgida de la CUP vol més manteniment de les zones esportives i "reformar la zona de les antigues piscines cobertes del Molí Nou". També proposen passar els partits d'esport escolar al divendres a la tarda "un model que funciona a Barcelona". 

PUBLICITAT

L'esquerra independentista presentava aquesta setmana les propostes en clau esportiva. Davant els mitjans, Poble Lliure parlava de "tres grans blocs d'actuació: l'esport de barri i l'esport escolar; les instal·lacions esportives i els clubs; i els valors esportius i l'esport femení".

Admeten que dins la 'Ciutat Europea de l'Esport 2019' "s'ha fet molta inversió, però la major part d'aquesta s'ha dut a terme a Les Comes, descuidant les instal·lacions repartides en els diversos barris". Poble Actiu creu necessari respondre a les demandes de les entitats esportives i per això proposa "instal·lar herba artificial als camps de futbol de Fàtima i del Barri Montserrat. Per altra banda vol potenciar l'esport de barri i proposa crear una lliga lúdica i social". I finalment i agafant l'exemple dels recents campions; els Especial de l'Handbol Igualada, crear un pla per promoure l'esport inclusiu.

Més esport escolar

En matèria d'esport escolar, Poble Actiu considera que és l'esport que més cal potenciar "perquè ajuda a crear hàbits saludables, és més accessible econòmicament i, des de ben petits, promou valors la cooperació i crea comunitat". Per això, i per poder fer-lo compatible amb l'esport federat dels clubs de la ciutat, "proposen fer un canvi horari i jugar els partits escolars els divendres a la tarda, model que fa molts anys que funciona a la ciutat de Barcelona".

Es mostren crítics amb "la manca d'inversions en manteniment de les instal·lacions esportives que consideren que han estat decuidades per un govern que només està interessat en inaugurar equipaments". La candidatura posa el focus en l'estat dels vestuaris de l'Estadi Atlètic, la sala de màquines de l'Estadi Atlètic i les Comes, la climatització de la piscina de les Comes i l'estat de conservació del camp de futbol del Xipreret.

Plantegen "un nou poliesportiu pels esports de patins, que necessàriament haurà de tenir dues pistes, i apunten una idea nova: la remodelació de la zona de les antigues instal·lacions de la piscina coberta del Molí Nou". En aquest sentit, aposten per "l'enderrocament de l'edifici, que està abandonat des de fa anys, i l'inici d'un procés participatiu amb els veïnat i els usuaris del Molí Nou per definir els nous usos". La proposta de Poble Actiu seria crear una zona d'aparcament, una pista esportiva per esports de raqueta i un accés peatonal al riu per promoure la connexió entre la zona escolar i esportiva del Pla de la Massa i el riu Anoia.

Política de subvencions als clubs

La candidatura impulsada per la CUP parla de revisar "les actuals subvencions i premiar econòmicament aquells clubs que realitzin projectes innovadors, socials i inclusius". Com a exemple d'aquests projectes, Poble Actiu creu necessari potenciar projectes per conscienciar les famílies per promoure aficions respectuoses potenciant la figura de la persona responsable de mediació entre famílies i el club i la realització de campanyes de de sensibilització per les famílies. Finalment, Poble Actiu considera necessari revisar les tarifes de les instal·lacions per incorporar-hi criteris de renda per garantir que les classes populars també hi tinguin accés.


Foment de l'esport femení

Reclamen, finalment, una aposta "valenta per l'esport femení" i fixa tres projectes com a essencials per poder assolir la igualtat de gènere i promoure l'esport femení. Defensar des de l'Ajuntament que s'"exigeixi als mitjans de comunicació municipals, i la resta de mitjans comarcals, igualtat de tracte en l'esport masculí i femení". Així mateix, consideren necessari realitzar campanyes de "visibilització de les esportistes femenines de la comarca especialment enfocades a fer formacions als centres educatius, als mitjans de comunicació i als espais públics propers a les zones esportives". Finalment, consideren necessari potenciar l'esport mixt, especialment en els equips de fins als 12 anys, per potenciar la participació de tots els infants en igualtat de condicions.

PUBLICITAT

1 Comentaris

M

Marisol

Igualada

11 de maig 2019.23:04h

Respondre

Unes bones propostes !! segur que tindreu molta feina en algun dels clubs més grans de la ciutat... tant de bo s’afluixin els poders econòmics imperants de fa anys :-) Molta sort !

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.