Primer partit de les fases de permanència guanyat

PHYSIC GM CB IGUALADA A, 73 - ARACENA CB SANT JOSEP A, 53

Dilluns, 20 maig 2013. 19:00. Redacció AnoiaDiari.
Primer partit en les fases de permanència guanyat amb solvència a Les Comes per un avantatge de 20 punts, on el joc interior de l’Igualada i la defensa a tota pista han estat determinants.

Imatge d'arxiu. Foto: J. Ribera

Partit amb molta tensió al inici i uns primers minuts amb un ritme anotador elevadíssim on els del Aracena CB Sant Josep de Badalona han hagut de patir l’allau de punts blava i una sòlida defensa que feina la pintura dels locals impenetrable. Els anoiencs han dominat el marcador durant els 40 minuts que ha durant l’encontre i a més a més ha sabut ensortir-se d’un mal moment al inici del segon període.

Els primers 5 minuts han sigut bastant equilibrats. Els 2 equips mossegaven cada pilota i aprofitaven cada espai del camp per anar cap a dins. A partir del minut 5 però, els locals han pujat una marxa i han aconseguit fer un parcial de 7-0 que els ha donat una renda de 10 punts en el marcador. El quart ha acabat amb un triple de Torres i un bàsquet sota cistella dels visitants. Resultat 20-14.

El segon quart ha tingut un inici tèrvol pels igualadins. Han començat rebent bàsquets fàcils dels contraris perquè els atacs eren precipitats i des de el rebot defensiu els de Badalona han pogut córrer i fer punts. Un triple de González donava al Sant Josep l’empat en el marcador (23-23). A partir d’aquest moment, l’equip blau ha començat a superar obstacles a través d’un joc més pausat i dels tirs ben seleccionats. Des de la línia de tirs lliures s’han anotat 7 punts en aquest període. Hem anat al descans havent recuperat la diferència en el marcador, que ara era d’ 11 punts (36-25).

En tornar del vestuari, el Physic GM CB Igualada no comés el mateix error que en l’inici del segon període i ha apretat l’accelerador sense donar opcions als de groc, que han rebut 11 punts en 4 minuts i només ha anotat 4. En aquest moment l’equip ha tornat a fer una petita devallada a l’hora de trobar la cistella i ha sortit perjudicat amb el factor faltes, provocant que els visitants trepitjessin la línia de tirs lliures i que els seus millors homes anotessin. Tot i així s’ha mantingut la diferència en tot moment, però sense reduir-se la tensió que generen aquestes eliminatòries. Resultat del tercer període: 52-38.

L’igualada a encarat l’últim període amb 14 punts de diferència en el marcador. Només calia un últim tram que es podia presentar molt díficil si els del Sant Josep entraven en ratxa des de la línia de 3 punts però els locals no volien deixar anar una oportunitat com aquesta. Primers minuts igualats amb atacs resolutius del ARACENA i poca claredat en els bàsquets igualadins. La cosa ha canviat de color ràpidament quan Sesé ha anotat 2 triples seguits i ha posat al seu equip 19 punts per sobre en el marcador (64-45). Els últims minuts han sigut d’un bàsquet de menys qualitat però molt seriosos per part dels dos conjunts. El partit ha finalitzat amb un resultat molt favorable al Physic GM CB Igualada, 73-53.

L’eliminatòria acaba de començar i encara resten 2 partits per encarar. Recordar que les fases són al millor de 3 partits i si es guanyés el próxim, a casa del Sant Josep, l’Igualada romandria un any més a la Copa Catalunya Masculina. Aquesta setmana es seguirà treballant com fins ara (o més) per preparar la segona jornada, aquesta vegada a domicili. Si tot segueix la normalitat, el partit es disputarà a Badalona el diumenge, a les 19:00.

Àrbitre Principal: J. López.

Àrbitre Auxiliar: G. Villaro.

Anotacions PHYSIC GM CB IGUALADA A: Q. PADRÓS (0), C. FONS (12), J. HUERTAS (5), J. TORRES (15), E. TEJERO (18) [5 INICIAL] + M. SESÉ (14), A. ROCA (0), A. GUAL (0), M. ROCA (7), M. PADRÓS (0), S. LAGUARTA (2). No ha jugat B. Martínez i A. Fratila.

Anotacions ARACENA CB SANT JOSEP BADALONA: Rodríguez (4), Vidal (1), Hermoso (6), Forteza (0), Naharro (12), Colomé (0), Tubert (6), González (12), Garcia (11), Arqués (0), Gavalda (1).

Parcials de cada període: 20-14; 16-11 (36-25); 16-13 (52-38) i 21-15 (73-53).