Partit vibrant del sènior femení del CBI davant del líder

Depimés CB Igualada, 84 - Santa Rosa Lima Horta, 83

Dilluns, 4 febrer 2013. 12:30. Redacció AnoiaDiari.
Espectacular partit viscut a Les Comes entre els dos primers classificats, el Depimés Igualada i el Lima Horta. El Lima arribava com a líder destacat amb només una derrota i l'Igualada en segona posició coneixedora de la importància del partit ja que aquesta victòria o derrota s'arrossegaria a la segona fase.

Victòria in extremis de les igualadines. Foto: Joan Ribera

El partit ha començat amb molta igualtat, l'Igualada ha sortit molt fort en defensa aturant les jugadores referents rivals però han estat les no habituals les que han començat anotant i tirant del carro. Les blaves han estat desencertades en les accions de llançament només anotant dos punts en els primers 4 minuts. Les locals han estat capaces de posar-se per davant per primer cop en el marcador en el minut set d'aquest període, però a partir d'aquí les barcelonines jan endosat un parcial de 10 a 0 a base de bàsquets fàcils de contraatac. Marxaven de 9 punts de diferència, 10 a 19. Al final d'aquest primer període s'arribava amb un avantatge visitant de sis punts, 14 a 20.

El segon període, les noies del Depimés han estat capaces d'aturar les transicions ofensives rivals, obligant a jugar atacs estàtics. En aquest joc, les del Lima trobaven situacions sense pilota molt bones que aprofitaven per rebre assistències i anotar des de dins la pintura. En el darrer minut d'aquest segon període, l'Igualada es posava a dos punts, però un triple i dos tirs lliures entrats per Pérez i Reggiardo donaven novament set punts d'avantatge rival. Al descans s'arribava amb un 29 a 35.

El tercer període ha estat clau per a retrobar el camí del bon joc i l'alegria defensiva necessària per a poder plantar cara al líder. Les noies del Depimés han sortit pressionant en zona press tot camp després de bàsquet i han incrementat la pressió en defensa individual controlant més les jugadores sense pilota. Gràcies a aquest treball, en els 5 primers minuts, l'Igualada ha clavat un parcial de 9 a 2 posant-se novament per davant en el marcador per un punt de diferència, 38 a 37. En els darrers minuts d'aquest període, el joc s'ha igualat, les noies del Lima han sabut aturar l'allau de joc ofensiu igualadí i han propiciat més imprecisions que han sabut aprofitar per treure'n avantatge. Al final d'aquest període 46 a 45.

El darrer període es preveia d'infart i de molta emoció, i així ha estat. Començava amb un triple igualadí que feia agafar una màxima diferència de 4 punts, 49 a 45 per les locals, però ràpidament el Lima es tornava a reenganxar i aconseguia l'empat al marcador en un parcial de 0 a 4. En aquest període, les igualadines han seguit marcant el ritme de joc amb les jugadores ben obertes i fent mal amb les penetracions des de fora. El Lima no deixava que les noies del Depimés marxessin en el marcador i cada cop que l'Igualada agafava avantatge aconseguien retallar diferències i empatar el partit. Al final d'aquest període s'arribava amb màxima igualtat i amb molta intensitat, podia passar qualsevol cosa, el partit podia caure per qualsevol de les dues bandes. S'entrava en el darrer minut amb avantatge igualadina de dos punts però la base barcelonina Montoliu aconseguia igualar des de la línia de tirs lliures (67-67). D'aquesta manera s'arribava a la pròrroga.

Aquesta primera pròrroga ha estat marcada pel poc encert dels dos equips i pel bon nivell defensiu dels dos equips. Màxim respecte per part dels dos conjunts que sabien que havien de portar la defensa al límit per tal que el contrari no treiés avantatges. L'igualada ha estat capaç de treure 4 punts d'avantatge però que han estat eixugats ràpidemanet amb dues cistelles molt ràpides de les barcelonines col·locant el marcador amb un 73 a 73. D'aquesta manera s'arribava al final amb empat i l'obligació de jugar una altra pròrroga.

En aquesta segona pròrroga el nivell defensiu no ha estat tan alt degut al cansanci dels dos equips i s'han pogut veure més cistelles. Les visitants aconseguien anar sumant gràcies a l'excel·lent percentatge d'encert des de la línia de tirs lliures. Les igualadines s'anaven quedant sense efectius degut a les faltes personals però les jugadores que sortien des de banqueta donaven un plus a l'equip. D'aquesta manera les noies del Depimés aconseguien amb un triple i una penetració 4 punts d'avantatge que podien semblar definitius però les barcelonines, amb el cap fred van saber remuntar i capgirar el marcador. Amb un parcial de 0 a 6 posaven el marcador amb un 79 a 81 que feia pensar que la victòria perillava. Però en el darrer minut del partit, un excel·lent treball d'equip feia treure el millor de l'Igualada. Joc ràpid des de fora amb penetracions forçant faltes personals i tirs lliures. L'Igualada aconseguia capgirar el marcador i posar-se a un punt a sobre, 84 a 83. El Lima ha tingut els darrers minuts l'oportunitat de llençar en dues ocasions però al final no han pogut anotar i l'Igualada s'ha endut aquesta victòria tant important davant el líder del grup.

Excel·lent partit de bàsquet el viscut a Les Comes i espectacular victòria l'aconseguida per les noies del Depimés Igualada A que d'aquesta manera asseguren, de manera matemàtica, la segona posició d'aquest grup.El proper partit per acabar aquesta primera fase serà dissabte vinent al camp del Draft Gramenet a les 18:15h de la tarda. També serà un partit molt interessant ja que com aquest d'avui, serà un partit que comptarà de cara a la segona fase ja que tots dos equips passaran al grup d'ascens.

Felictar a les jugadores pel treball fet durant tot el partit i ara a seguir treballant per aconseguir acabar aquesta primera fase amb victòria.

Han jugat pel Depimés CB Igualada A: AC.Martínez (6), M.Pujol (7), L.Icart (14), N.Minguet (16), X.Freixas (8) -cinc inicial-.A.Acevedo, V.Júlvez (11), M.Quintana (7), C.Carner (13), M.Torra (2), A.Acevedo, J.Salanova, N.Soler

Parcials: 14-20, 15-15 (29-35), 17-10 (46-45), 21-22 (67-67) pròrrogues: 6-6 (73-73), 11-10 (84-83)

Àrbitres: X.Lanza, F.Olvera