El pilot igualadí Jordi Viladoms finalitza el Dakar en 10a posició

L'organització li ha retirat finalment la sanció de 2 h i 5 min que li van imposar divendres

Diumenge, 16 gener 2011. 19:00. Redacció AnoiaDiari.
El Dakar d'aquest 2011 va posar punt i final el passat dissabte quan el raid va tornar a Buenos Aires després de 15 dies amb jornades dures i complicades. El pilot igualadí Jordi Viladoms, que enguany participava per primera vegada com a cap de files després de diverses temporades com a 'motxiller' del guanyador d'enguany, Marc Coma, ha quedat en una destacada 10a posició de la classificació general.

Viladoms ha participat en el raid com a primer pilot de Yamaha France, enguany és la primera vegada que aquest fabricant participa en la competició i la moto de Viladoms ha sofert diversos problemes durant les etapes del Dakar. Tot i així, l'igualadí ha aconseguit quedar en 10a posició tal com ell mateix explica, després que l'organització li hagi retirat la sanció de 2 hores i 15 minuts que li va aplicar divendres.

En la 13a i darrera etapa, on els pilots van anar des de Córdoba fins a Buenos Aires, Viladoms va fer una excel·lent participació i va quedar en quart lloc per davant del seu antic company, Marc Coma, que va arribar en 6a posició.

Segons el president del Moto Club Igualada, Jordi Bòria, el fet que un pilot igualadí arribi a una competició de tan alt nivell com el Dakar és un fet important pel club en dos sentits: 'En primer lloc és una motivació per a la canalla que puja i en segon lloc aporta prestigi internacional al club'. A l'hora de valorar el resultat de Viladoms, Bòria ha afirmat que en començar la competició no hagués firmat aquest resultat però tenint en compte tot el que ha passat amb la moto està molt content amb el resultat: 'És extraordinari, no només que hagi acabat en 10a posició sinó que hagi acabat el Dakar' ja que segons Bòria un 50% dels pilots abandonen abans d'arribar al final.