El Proinosa IHC debuta amb victòria a la CERS

Wimmis 5 - IHC 8

Dissabte, 21 novembre 2009. 21:00. Redacció AnoiaDiari.
El Proionosa Igualada HC ha patit més del compte, però s'ha acabat imposant clarament al RHC Wimmis suís per 5-8, en el debut a la copa de la CERS. Els igualadins anaven al descans perdent per 4-3, víctimes d'un autèntic ball de gols en molt pocs segons, però a la represa han capgirat el marcador, controlant el joc fins al xiulet final. Un hat-trick d'Edu i un de Navarro, que no havien sortit en el cinc inicial, han estat claus. Així, els arlequinats afronten la tornada dels setzens de final de la CERS, el 19 de desembre, amb un bon resultat, i guanyen confiança per a la visita a Vilafranca de l'OK Lliga.

Edu Fernández ha estat un dels protagonistes del matx

Estrena positiva del Proinosa IHC davant el Wimmis suís en la Copa de la CERS, en un partit que ha tingut dues cares per als igualadins. La negativa ha estat la primera part, amb un inici boig de partit negatiu per als interessos dels igualadins. El Wimmis s’avançava al min. 8 per mitjà d’un xut frontal en el seu 1er tir a porta, i només dos minuts després (min. 10) l'equip local tornava a marcar amb un xut des de gairebé el mig camp, que encara glaçava més els arlequinats (2-0).

Només mig minut després, però, Formatjé escurçava distàncies (1-2) i semblava que la situació canviaria, però en la següent jugada el Wimmis tornava a sorprendre Balagué amb el 3-1... i enmig d'un ball de gols, Edu Fernàndez retallava de nou fins al 3-2 (min. 11.5). I, un cop més, el quart dels suïssos al min 12,5 (4-2) truncava la remuntada.

El Wimmis es carregava de faltes i les oportunitats eren clares: una blava per a un jugador local provocava una falta directa que Creus no aprofitava, i la 10a falta d’equip al min15, que Formatjé tampoc encertava a transformar, davant un gran porter local. Seria Edu de penal, al min 18, qui faria el 4-3 amb què s'arribava al descans. Torner no aprofitava la 4a falta directa.

El descans ha estat positiu per als arlequinats, que al min. 3 i de nou gràcies a un penal llançat per Edu igualava el marcador. I Marc Navarro, per partida doble, donava avantatge als arlequinats dos minuts després de forma consecutiva (4-6). Es posaven les coses a lloc i els homes de Joan Carles aconseguien controlar el partit. Jordi Creus feia el 4-7 al min.

Ja només en els minuts finals el 5-7 fet pel jugador local Muller inquietava els igualadins, però Navarro deixava amb el seu tercer gol el resultat final de 5-8 (min.18). El porter Txus Fernàndez ha debutat en el tram final del matx.

Joan Carles, en declaracions a Ràdio Igualada, ha destacat que 'no hi ha rival petit'. El tècnic ha lamentat la precipitació dels seus homes, si bé ha reiterat la confiança en l'equip i el bon resultat que caldrà defensar en la tornada a Les Comes.

La setmana vinent l'IHC visita la pista del Caixa Penedès Vilafranca, en la 10 jornada de l'OK Lliga.

Wimmis 5 - Proionosa IHC 8

Wimmis 5 (4/1) Wasen, Müller (1), Geiser, Wirth (2), Ingold (1), equip inicial. Althaus, Gmür, Pfäler, Leuenberger (1).

PROINOSA IHC 8 (3/5) Balagué, Formatjé (1), Torner, Creus i Baliu, equip inicial. Edu (3) i Navarro (3) i Txus.

GOLS: 1-0 Wirth (m. 8), 2-0 Ingold (m. 10), 2-1 Formatjé (m.10.30), Leuenberger 3-1 (m.11), 3-2 Edu (m.11.30), Wirth 4-2 (12.30), 4-3 Edu (m.18). SEGONA PART. 4-4 Edu (m.28), 4-5 Navarro (m. 8), 4-6 Navarro (m. 8.30), 4-7 Creus (10.30), Müller 5-7 (18.30) i 5-8 Navarro (18.30).

Àrbitre: Mateo Galopi (It). Ha ensenyat dues blaves.