TORNAR

Prop de la meitat de vilanovines i vilanovines practiquen algun tipus d’esport

El 19% dels ciutadans consideren que es podria millorar l’oferta amb la construcció de piscines climatitzades

esports
Dimecres, 23 juny 2010. 18:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El Servei d’Avaluació i Qualitat i la Gerència de Serveis d’Esports de la Diputació de Barcelona, per encàrrec i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilanova del Camí, han realitzat una enquesta sobre els Hàbits Esportius dels vilanovins i vilanovines. L’estudi ha consistit en analitzar les diferents pràctiques esportives i els perfils associats així com l’ús dels equipaments del municipi i les valoracions que en fan els ciutadans.

Els resultats, obtinguts a partir de 600 enquestes telefòniques que es van realitzar el passat mes de febrer, es van presentar divendres a la sala de plens. Les salutacions oficials van anar a càrrec de l’alcalde Joan Vich i de Ton Tobeña, coordinador de l’Àrea d’Esports de la Diputació de Barcelona. Mentre que Anna Lluch, tècnica de la Gerència d’Esports i Ramon Arbós, del Servei d’Avaluació i Qualitat de la Diputació de Barcelona van tenir cura de la presentació de les dades.

Els resultats de l’estudi deixen constància de la bona salut de l’esport a Vilanova del Camí. Segons les enquestes, prop de la meitat de la població, un 46,7%, practica algun tipus d’esport de manera regular, un percentatge superior a la mitjana catalana, que és del 43%. Del 53,3% restant, gairebé la meitat dels enquestats, un 23,7 manifesta fer esport ocasionalment, tot i que un 17,2% fa esport més regularment però sense ser-ne conscients. Només un 12,5% assegura no practicar cap tipus d’activitat físico-esportiva.

Per sexes, els 54,2% dels homes fa esport regularment mentre que el percentatge entre les dones baixa lleugerament. Les activitats físiques més realitzades són: caminar (com exercici físic) amb un 43,2%, natació recreativa amb un 26,8%, córrer amb 21,4% i la gimnàstica de manteniment amb un 18,2%.

Els més esportistes, entre els 35 i els 40 anys

Segons les dades de l’enquesta, l’edat de major realització d’activitats físico-esportives es situa a la franja dels 35 als 44 anys amb un 21,4%, juntament amb la forquilla dels 25 als 34 (21,1%). A l’altra banda de la balança, els que asseguren que no practiquen cap tipus d’esport, al·leguen com a causa principal, la manca de temps, en un 63%

Pel que fa a la valoració dels equipaments municipals, només el 23% dels enquestats diu utilitzar-les, ja que la majoria practiquen activitats físico-esportives com el caminar, que no precisa de cap instal·lació. Tot i així, els que sí que les fan servir, consideren, en la seva majoria, que són bones o molt bones.

Posats a ser crítics però, el 19% dels ciutadans, consideren que es podria millorar l’oferta esportiva amb la construcció de piscines climatitzades. També la proposta de construcció de nous equipaments esportius amb un 10,3%. Aquests resultats, va dir el titular d’Esports, Antonio Sánchez, han de servir a la regidoria per fixar les línies d’actuació i introduir millores en les polítiques esportives que es traduiran, va dir Sánchez, en un benefici per als ciutadans.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.