El sènior masculí del CBI comença la lliga amb una derrota

BC RIVER ANDORRA B 90 - PHYSIC GM CB IGUALADA A 84

Dilluns, 17 setembre 2012. 10:00. Redacció AnoiaDiari.
Aquest cap de setmana ha donat inici a la lliga de Copa Catalunya Masculina 2012-13, i el Physic GM CB Igualada 'A', ho ha fet en el desplaçament mes llarg de la temporada per jugar amb el BC River Andorra 'B', en un dels camps més difícils i complicats d’aquesta temporada. S’ha estrenat doncs amb un dels equips més forts fent un partit molt irregular que finalment ha perdut per 90-84.

La plantilla del sènior masculí d'aquesta temporada 12-13

Primer parit de la temporada i primera derrota previsible del Physic GM CB Igualada 'A' a domicili amb un marcador de 90-84, davant d’uns dels millors equips del grup, el BC River Andorra 'B', que de ben segur estaran en els primers llocs de la classificació.

L’equip de igualadí ha fet un doble partit, una primera part on eren evidents els errors en defensa, pèrdua de pilotes no forçades, mals passis, manca de duresa i intensitat en el rebot tan defensiu com ofensiu, el que ha permès a l’equip andorrà donar-li més facilitat en atac que han sabut aprofitar i poder distanciar-se en el marcador notablement, arribant al descans amb un 51-31.

La segona part ha estat l’altra cara de la moneda, al contrari de la primera que no més havia estat de color local, en aquests dos períodes ha dominat l’equip de l’Anioa, que traient l’orgull i demostrant a la pista el que saben fer, amb més agressivitat i concentració, han retallat diferències en el marcador fins quedar no més 4 punts a sota, d’aquesta manera els homes d’Isart encara han pogut lluitar per la victòria, però els jugadors andorrans, amb molta

qualitat tècnica i física, i molta capacitat anotadora per part de molts jugadors, no han deixat escapar un partit que a priori se’ls hi havia posat cara avall i que tenien encarrilat i han acabat guanyant per un resultat de 90-84.

El proper cap de setmana el Physic GM CB Igualada 'A' s’estrenarà a Les Comes davant de la seva afició i intentar sumar la primera victòria de la temporada davant CB Castellar 'A' el dissabte 22 de setembre a les 16 hores.

PHYSIC GM CB IGUALADA 'A': Q. PADRÓS, J.M. HUERTAS, J. TORRES, C. FONS, M. ROCA.

BC RIVER ANDORRA 'B': D. MARÍN, M. GALLARDO, X. GALERA, S.

MARÍN, C. GABRIEL.

Àrbitres: O. López com a principal i AF. Casas com auxiliar.

Anotacions PHYSIC GM CB IGUALADA 'A': Q. Padrós (10), B. Martínez (3), M.Sesé (13) J.M. Huertas (4), J. Torres (22) A. Roca (0), C. Fons (17), S. Laguarta (3), A. Gual (5), M.Roca (7), A. Fratila (0), E. Tejero (0).

Anotacions per part del BC RIVER ANDORRA 'B': M. Manysses (0), X. Isern (0), A. Farfan (9), D. Marín (5), F. De Oliveira (12), A. Prado (2), O. Fernández (0), M Gallardo (19), X. Galera (15), S. Marín (12), E. Malet (0), C. Gabriel (16).

Enric Gotsens - Delegat d'equip

GEIEG 62 - DEPIMÉS CB IGUALADA A 61 COPA CATALUNYA FEMENINA

Les gironines s’imposen en el primer partit de lliga (62-61) davant un Depimés Igualada que mai es va donar per vençut i a punt va estar d’endur-se la victòria del Lluís Bachs.

Un inici de partit molt fort per part del GEiEG va fer que el primer quart fos poc igualat i les diferències en el marcador es distanciessin ràpidament. Les locals van sortir molt fortes en defensa, apretant cada línia de passada i provocant errors en les visitants. Això va permetre un primer parcial de 19-9 favorable a les de Jordi Sargatal que posava terra de per mig amb pocs minuts jugats. Pel bàndol visitant, Núria Minguet aguantava l’envestida gironina i no deixava que el seu equip es despengés totalment del partit, però dotze punts a separaven l’Igualada del GEiEG al final del primer període (25-13).

La tònica del segon quart va ser bastant semblant a la del primer, gràcies, en part als punts d’Elena Quintana per part de les gironines i als pocs contraatacs que aconseguien finalitzar les jugadores de Xavi Borràs que van veure com el GEiEG aconseguia una màxima diferència de dinou punts (38-19) però que aconseguirien retallar a l’equador del partit amb un 39-25 en l’electrònic.

A partir del descans, el partit va ser un altre. Les grupistes van fer un tercer quart per oblidar, mentre que l’Igualada s’envalentia i a partir d’anotar triples, recuperar pilotes i pressionar la sortida ofensiva del GEiEG van arribar a fer un parcial de 0-12. Pel bàndol local hi havia imprecisions, baix encert (fins al minut 6 no van anotar) i molts errors tant en atac com en defensa. Les visitants, d’altra banda, van augmentar el nivell defensiu, la qual cosa les permetia córrer i finalitzar els contraatacs que havien buscat tot el partit. Minut 29 i es torna a començar de nou, empat a 44 al marcador. Les gironines només havien anotat 5 tirs lliures (4 consecutius de Mar Sargatal), tot el contrari que l’Igualada, que va aconseguir més punts en el tercer període que en tota la primera meitat. Quedaven 10 minuts d’infart per endavant.

El darrer quart va ser el més igualat, quant a joc, de tot el partit. Les visitants seguien defensant amb una zona que havia donat els seus fruits en el període anterior però que aquest cop sí, les gironines van saber trencar-la a base de triples. Tot i una baixa anotació en els primers quatre minuts, l’encert exterior va arribar al GEiEG per part d’Elena Quintana (per partida doble), Míriam Gelabert i Aïna Gallegos que aconseguien els 12 punts del seu equip fins llavors. L’Igualada també es va apuntar al concurs de triples, i gràcies als llançaments d’Alba Acevedo i Nuria Minguet en el darrer minut es col•locava per davant en el marcador. A falta de només mig minut per acabar el partit, una falta sobre Quintana la portava a la línia de tirs lliures. Els va notar tots dos, posant el 62-61 a l’electrònic que, tot i un últim atac visitant, ja no es va moure.

Tot i els alts i baixos per part d’ambdós equips, a Girona es va poder veure un partit d’allò més emocionant per obrir la competició de Copa Catalunya d’enguany.

GEiEG: Teixidor (6), Gallegos (8), Arboleas (3), Peñarrubia i Xargay (11)-cinc inicial- Colls, Gelabert (6), Moreno (3), Quintana (18), Bataller, Martorano (2) i Sargatal (5).

CB IGUALADA: Martinez (4), Pujol, Minguet (19), Icart (5) i Freixas (4)-cinc inicial- Fuertes, Quintana (1), Julvez (8), Acevedo (16) i Torras (4).

Àrbitres: J. Vila i F. Díaz

Parcials: 25-13/ 39-25 (14-12)// 48-51 (9-26)/ 62-61 (14-10)