UECANOIA a la I Cursa d'Alta Muntanya de Berga

Dimarts, 12 maig 2009. 12:45. Redacció AnoiaDiari.
Diumenge es va dur a terme la I Cursa d'Alta Muntanya de Berga, segona prova de la 8a Copa Catalana de Curses de Muntanya. El recorregut, de 28,3 km i amb un desnivell acumulat de 4.294 metres, va exigir als participants una molt bona condició física per a poder assolir aquest repte degut a la extraordinària duresa de la prova, la qual transcorria per els bells paratges de la comarca del Berguedà com els Rasos de Peguera, la Serra d’Ensija, el Serrat de la Figuerassa o la Serra de Queralt. La pluja, el fang i la neu present a la part alta dels Rasos, van fer que la prova es convertís en una cursa molt exigent física i mentalment i, de moment, ha estat la més dura de les curses disputades aquesta temporada per part dels corredors de la Secció de Curses de Muntanya del Club Excursionista UECANOIA.

La prova va ser dominada des d'un bon principi per els corredors de la Selecció Catalana, en Xavier Espiña, amb un espectacular temps de 3h i 11m, i Neus Parcerisses, que es va imposar clarament amb un temps de 3h i 59m, i que afrontava la prova com a preparació per a poder disputar la copa del món de curses de muntanya. Respecte als corredors de UECANOIA, els membres més destacatas varen ser en Xavier Sánchez, que assolia una molt bona 12a posició absoluta i tercer en categoria de Veterans, i de Virgínia García, que va finalitzar amb una magnífica 4a posició absoluta, consolidant-se així entre les millors corredores de la classificació general de la Copa Catalana. El següent corredor del club en creuar la línia d'arribada va ser en Miquel Serra, aconseguint una molt bona 32a posició, i la resta de corredors per ordre d'arribada varen ser en David Gubern (68è), en Amador Martínez (90è), en Francesc Garrido (106è) i en David Núñez (124è), d'un total de dos-cents participants finalitzats dins del temps màxim establert.

Esmentar també, que Lola Brusau, després d'assolir fa dues setmanes una magnífica segona posició a Mallorca com a corredora de la Selecció Catalana, el passat cap de setmana va disputar a Segòvia la primera prova de la Copa d'Espanya, on, tot i no trobar-se bé físicament, aconseguia una molt bona 12a posició absoluta i primera en categoria Veterana.

La propera cita dels corredors serà d'aquí a dues setmanes a Paüls (Tarragona) per a disputar la segona prova del Circuit Català de Curses de Muntanya, on el club lluitarà per a posar-se al capdavant de la classificació per entitats.