TORNAR

3a Matinal d’Intercanvi de Llavors de la Catalunya Interior a Argençola el 2 de març

La matinal està organitzada per l'Associació El Trill

Dimarts, 25 febrer 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El Trill, Associació cultural del terme d’Argençola organitza el proper diumenge 2 de març, la Matinal d’intercanvi de llavors que ja arriba a la seva tercera edició. Aquest any per necessitats d’espai les activitats es faran a Argençola.

Matinal d'intercanvi de llavors

La matinal vol ser un lloc de trobada per aquelles persones que encara es fan el seu planter i que conserven i cultiven varietats locals o antigues, que per desgràcia es van perdent amb la comercialització de les llavors.

La conservació d’aquestes llavors és molt important perquè afavoreixen la diversitat i varietat dels cultius, a més d’estar completament adaptades a les condicions del lloc on creixen. La millor manera de conservar i mantenir aquest patrimoni genètic és procurant que es difongui, es cultivi i es consumeixi.

Amb caràcter previ, el dissabte dia 1 de març, a les 6 de la tarda, a la Sala d’actes de l’Ajuntament d’Argençola, és farà el passi del documental “La veu del vent – Llavors en transició” de Jean-Luc Danneyrolles i Carlos Pons. Un viatge de la Provença a Granada per conèixer un munt de projectes i persones que volen canviar el món i les seves maneres de viure i de relacionar-se amb els altres i amb la terra.

Després del passi i haurà un col·loqui i un berenar sopar. L’acte és farà amb el sistema de taquilla inversa.

Les activitats de diumenge dia 2 de març començaran a les 10 del matí amb un esmorzar de pa amb tomàquet i cansalada o bé entrepà vegetal, regats amb vi ecològic, per 4 euros.

De les 10 a les 2 del migdia s’obrirà el mercat d’intercanvi i compravenda. Si tens llavors, porta-les i podràs intercanviar-les per d’altres i plantar nous productes.

A ¾ d’ 11 del matí es farà una Taula Rodona amb entitats locals i projectes vinculats a “varietats locals”, amb la participació de les següents entitats i persones: Les Refardes (que formen part de la Xarxa Catalana de Graners), Ecoplanter, L’Hortet de la Salut, Mesclum.coop, Agrobotiga/Centre d’Interpretació de la Segarra SIKARRA NOSTRA, Josep Mestre, Salvador Biosca (Cal Prim), Angel Rey, Xavier Antonin i La Quadrilla de l’Hort. També hi col·laborarà aportant els seus coneixements en Josep Govern de Cal Magre.

A les 12 del migdia es farà una Xerrada a càrrec de Marc Estévez Casabosch amb el títol “Les hortícoles i el seu cultiu, així com la importància de les llavors”. En Marc és pagès, expert en boscos i bolets i autor de llibres divulgatius d’èxit com “El secret més ben guardat”, “Un hort per ser feliç” o el més recent “Deliciosa natura”.

La matinal es tancarà a les 3 del migdia amb un dinar a base de paella de verdures de temporada, amanida i postres per a un màxim de 100 persones. El preu serà de 10 euros per persona i cal inscripció prèvia al mail associacioeltrill@gmail.com.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.