//Plugins sense CDN ?>
El menjar
“Brownie” de xocolata blanca i nous de macadàmia amb sorbet de taronja
Ingredients
Per al brownie:
3 ous
150 grams de mantega
75 grams de xocolata blanca
65 grams de farina
60 grams de nous de macadàmia crues i picades
50 grams de sucre
Per la crema de xocolata blanca
125 ml de nata
60 grams de iogurt grec
60 grams de xocolata blanca
Pel sorbet de taronja
250 ml de suc de taronja
Preparació:
Per al brownie: munteu els ous i els sucre i afegiu la mantega fosa amb la xocolata. Després, afegiu-hi la farina i les macadàmies. Barregeu-ho tot i poseu-ho al forn uns 35 minuts a 170 graus.
Per la crema de xocolata: escalfeu la nata i, un cop calenta, afegiu la xocolata blanca i el iogurt grec i tritureu-ho amb la batedora
Pel sorbet de taronja: deixeu reduir el suc al foc, fins que prengui una densitat de salsa.
El beure
Par Naranja, vi dolç del Condado de Huelva
Per aquest espectacular postre, que ens fa “la boca aigua” només mirant la fotografia, hem triat un vi dolç, que personalment em té el cor robat. Es tracta del Par Naranja, un vi del Condado de Huelva, fet a partir de la varietat de raïm Zalema, típic de la zona. La peculiaritat que el fa especial és que ha estat “macerat” amb pells de taronja assecades al sol i, per tant, té un sabor que combina a la perfecció amb el sorbet que acompanya el postre d’avui. Cal dir que, tot i considerar-se un vi de postres, la sensació d’acidesa de la taronja fa que no sigui empalagós i, per tant, pot acompanyar també foies, formatges o fumats. El preu? d’escàndol en relació a la seva qualitat, al voltant dels 15€ l’ampolla de 50 cl.
Les autores
La cuinera, Sandra Alemany
Igualadina, administrativa de professió i xef de vocació. La seva passió per la cuina ve de lluny. La seva mare ha estat el seu referent i de la qui ha heretat el gust per la gastronomia. Per a ella és més que un plaer el poder cuinar i compartir els plats amb els seus, amb un bon vi i llargues hores de conversa per endavant.
La sommelier, Sònia Farran i Torres
Filla de Capellades i resident a la Pobla de Claramunt, és sommelier professional amb la titulació Europea de sommelieria atorgada pel Centre d’Estudis Tècnics Turístics de Barcelona (CETT). Realitza cursos de tast per a aficionats i també cursos relacionats amb el món del vi i la cocteleria a professionals del sector. Rebé el Primer Premi Marqués de Riscal 2009 i el premi Nariz de Oro de Catalunya l’any 2008 i menció als premis 2012 “Primer Premi Cartaví 2012 de la província de Barcelona”. Ha posat en marxa dos restaurants a Igualada i, a l’actualitat, dirigeix Kan Bakus. És gerent de l’empresa Ceina i ha escrit diverses guies pràctiques de productes tecnològics, que han estat publicades tant per editorials catalanes com espanyoles.