TORNAR

Coca farcida de formatge + Atrium Chardonnay 2012 de Bodegas Miguel Torres

Un maridatge de sabors suaus

Divendres, 15 novembre 2013. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
En la proposta d'avui, Sandra Alemany i Sònia Farran ofereixen una combinació de recepta i vi on predominen els sabors suaus.

Sandra Alemany

Sònia Farran

Atrium Chardonnay 2012 de Bodegas Miguel Torres

Coca Farcida de Formatge

El menjar

Coca farcida de formatge

Ingredients:

250 grams de farina

100 ml. d'aigua tèbia

50 ml. d’oli d'oliva

1 cullerada de sal

Formatge

Preparació:

En un bol barregem la farina amb l'aigua, la sal i l'oli i amassem. El resultat ha de ser una massa humida, oliosa i elàstica, que no se’ns ha d'enganxar als dits.

La deixem reposar uns 30 minuts i, a continuació, separarem la massa en dos. Estirem una part sobre una placa de forn, i hi posarem muntanyetes de formatge separades entre elles. El formatge pot ser qualsevol, al gust de l’usuari, però millor si és del tipus mozzarella. L'altra porció de massa la posarem al damunt, en forma de tapa, i anirem prement les muntanyetes de formatge, sense arribar a tallar la massa.

Per acabar, escalfarem prèviament el forn i hi posarem la coca uns 15 minuts a 210 graus o fins que vegem que la massa estigui daurada.

El beure

La recepta d’avui és una mica variable, en funció del formatge que utilitzem. Si fem servir la mozzarella, tal i com ens suggereix la Sandra, serà una coca molt suau, ja que és un formatge amb poc sabor, tot i servir-se calent.

En aquest cas, i imaginant que la usem, necessitem un vi igualment suau ja que, com sempre explico, el menjar no pot tapar mai el beure ni a l’inrevés.

Per aquest motiu, he triat l’Atrium Chardonnay 2012, de Bodegas Miguel Torres. Es tracta d’un vi blanc de la varietat Chardonnay amb una mica de Parellada que, com a característica diferenciadora, 1/3 del raïm Chardonnay es va envellir en bota de roure durant 5 mesos.

Es tracta d’un vi que a la vista es mostra net, brillant i dens. En nas predominen notes cítriques i fresques. Aromes a albercoc, pinya i préssec de vinya amb un rerefons de vainilla, provinent dels mesos que ha reposat en fusta. En boca és fresc, amb una acidesa marcada (però sense molestar) i força mineral. Té la densitat de la Chardonnay francesa, allunyant-se de les característiques Chardonnay espanyoles, amb excessius aromes de plàtan i emapalagoses, plantades en zones massa càlides. Un excel·lent vi amb un preu accessible per a la majoria de butxaques.

La cuinera, Sandra Alemany
Igualadina, administrativa de professió i xef de vocació. La seva passió per la cuina ve de lluny. La seva mare ha estat el seu referent i de la qui ha heretat el gust per la gastronomia. Per a ella és més que un plaer el poder cuinar i compartir els plats amb els seus, amb un bon vi i llargues hores de conversa per endavant.

La sommelier, Sònia Farran i Torres
Filla de Capellades i resident a la Pobla de Claramunt, és sommelier professional amb la titulació Europea de sommelieria atorgada pel Centre d’Estudis Tècnics Turístics de Barcelona (CETT). Realitza cursos de tast per a aficionats i també cursos relacionats amb el món del vi i la cocteleria a professionals del sector. Rebé el Primer Premi Marqués de Riscal 2009 i el premi Nariz de Oro de Catalunya l’any 2008 i menció als premis 2012 “Primer Premi Cartaví 2012 de la província de Barcelona”. Ha posat en marxa dos restaurants a Igualada i, a l’actualitat, dirigeix Kan Bakus. És gerent de l’empresa Ceina i ha escrit diverses guies pràctiques de productes tecnològics, que han estat publicades tant per editorials catalanes com espanyoles.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.