//Plugins sense CDN ?>
El menjar:
Crema de carbassa
Ingredients:
1 quilo de carabassa
1 patata
1 litre de caldo de verdures
2 cebes
Sal
Pebre
6 formatgets
Una mica de llet
Preparació:
En primer lloc pelem la carabassa, la patata i les cebes, i ho tallem tot a trossos. A continuació, ho posem tot en una cassola i cobrim les verdures amb el caldo. Hi afegirem una mica de llet.
Ho deixem coure fins que la verdura estigui tova i, llavors, afegirem la sal, el pebre i els formatgets i ho triturarem tot amb la batedora. Provarem i rectificarem de sal, si és convenient.
Llesta per menjar!
El beure
Maridar verdures amb vi no és fàcil. Moltes vegades un vi que ens encanta queda totalment anul·lat per culpa del menjar que hi combinem. Això passa moltes vegades quan a la nostra recepta hi incorporem coses com espàrrecs, enciam o carxofes.
En el cas de la recepta d’avui, amb base de carbassa, no hi tindrem cap problema, ja que la carbassa és una verdura amb fons dolç, sense la verdor i el fons metàl·lic que ens donarien problemes.
Després de donar voltes a quin vi podria aconsellar-vos, m’he decidit per un vi negre del Montsant, del celler Vinyes Domènech, el Bancal del Bosc. Es tracta d’un vi amb base de Garnatxa, que incorpora una petita part de Cabernet Sauvignon i de Syrah.
Aquest vi, envellit 6 mesos en barriques de roure francès i americà, és un vi suau i elegant que combinarà perfectament amb el nostre plat d’avui.
Visualment es presenta de color vermell cirera amb rivet violeta (signe de joventut), de capa mitja i mot brillant. En nas trobem fruita molt madura i un fons especiat, que gairebé ens recordaria alguna planta aromàtica silvestre. També hi detectem un fons de torrats, cafès i vainilles, pròpies del seu pas per fusta.
En boca ens predomina la garnatxa, suau, poc tànnica, un punt pujada d’alcohol (sense arribar a molestar), fresca i afruitada. Un vi rodó i equilibrat amb una excel·lent relació qualitat-preu.
La cuinera, Sandra Alemany
Igualadina, administrativa de professió i xef de vocació. La seva passió per la cuina ve de lluny. La seva mare ha estat el seu referent i de la qui ha heretat el gust per la gastronomia. Per a ella és més que un plaer el poder cuinar i compartir els plats amb els seus, amb un bon vi i llargues hores de conversa per endavant.
La sommelier, Sònia Farran i Torres
Filla de Capellades i resident a la Pobla de Claramunt, és sommelier professional amb la titulació Europea de sommelieria atorgada pel Centre d’Estudis Tècnics Turístics de Barcelona (CETT). Realitza cursos de tast per a aficionats i també cursos relacionats amb el món del vi i la cocteleria a professionals del sector. Rebé el Primer Premi Marqués de Riscal 2009 i el premi Nariz de Oro de Catalunya l’any 2008 i menció als premis 2012 “Primer Premi Cartaví 2012 de la província de Barcelona”. Ha posat en marxa dos restaurants a Igualada i, a l’actualitat, dirigeix Kan Bakus. És gerent de l’empresa Ceina i ha escrit diverses guies pràctiques de productes tecnològics, que han estat publicades tant per editorials catalanes com espanyoles.