TORNAR

"Ferrero Rocher" de botifarra negra + Embruix de Vall Llach

Uns ''bombons'' molt originals

Divendres, 24 gener 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Avui la nostra cuinera, Sandra Alemany ens ha preparat una recepta molt original de ''bombons'' que no es mengen per postres, sinó que poden servir d'entrant. Fets amb morcilla formatge de cabra i ametlles. La nostra Sommelier, Sònia Farran ho acompanya amb un vi potent i estructurat, l'Embruix dels Cellers Vall Llach.

''Embruix'' de Vall Llach

''Ferrero Rocher'' de botifarra negra

El menjar

"Ferrero Rocher" de botifarra negra

Ingredients:

2 "morcillas" de ceba

80 grams d'ametlla en granet

Formatge de cabra

1 ou

Oli d'oliva

Preparació:

La d’avui és una recepta molt senzilla, però original a la vegada. Traurem la pell de la "morcilla" i l'esmicolarem. Després, tallaren el formatge de cabra a daus.

Per muntar el bombo, agafarem un dau de formatge de cabra, el cobrirem amb la "morcilla" el passarem per ou batut i 'ametlla, fregint-ho amb abundant oli calent. Per acabar, ho posarem a escórrer sobre paper de cuina i llestos! Tot un caprici.

El beure

Per aquesta recepta buscarem un vi potent, estructurat i amb uns tanins presents, que no quedi esmorteït pels forts sabors dels ingredients. Com us podreu imaginar, la “morcilla” és un producte amb un fort gust i el formatge de cabra és molt gustós també. He pensat en un vi del Priorat, concretament l’Embuix, de cellers Vall Llach. Aquest vi, del petit del Celler de Lluís Llach, no és només un vi mediàtic. Es tracta d’un vi de coupatge (de les 5 varietats típiques del Priorat) complex, que requereix de certa expertesa per a valorar tot el seu potencial. Tenim al davant un vi mineral, terrós, balsàmic i amb tocs licorosos. En nas ens ensenya aromes de fruita vermella, espècies i compota de fruita. En boca és franc, corpulent, carnós i amb tanins presents, però sense ser agressius. Té un postgust llarg.

La cuinera, Sandra Alemany
Igualadina, administrativa de professió i xef de vocació. La seva passió per la cuina ve de lluny. La seva mare ha estat el seu referent i de la qui ha heretat el gust per la gastronomia. Per a ella és més que un plaer el poder cuinar i compartir els plats amb els seus, amb un bon vi i llargues hores de conversa per endavant.

La sommelier, Sònia Farran i Torres
Filla de Capellades i resident a la Pobla de Claramunt, és sommelier professional amb la titulació Europea de sommelieria atorgada pel Centre d’Estudis Tècnics Turístics de Barcelona (CETT). Realitza cursos de tast per a aficionats i també cursos relacionats amb el món del vi i la cocteleria a professionals del sector. Rebé el Primer Premi Marqués de Riscal 2009 i el premi Nariz de Oro de Catalunya l’any 2008 i menció als premis 2012 “Primer Premi Cartaví 2012 de la província de Barcelona”. Ha posat en marxa dos restaurants a Igualada i, a l’actualitat, dirigeix Kan Bakus. És gerent de l’empresa Ceina i ha escrit diverses guies pràctiques de productes tecnològics, que han estat publicades tant per editorials catalanes com espanyoles.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.