TORNAR

Flam de lluç a la crema de gambes

un plat que es pot servir fred i calent

Diumenge, 23 juny 2013. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La Iaia Nuri ens proposa en aquesta ocasió un plat de peix deliciós, amb l'avantatge que es pot servir indistintament, fred o calent. Proveu de fer-ho, us agradarà!

Flam de lluç amb crema de gambes

Ingredients

½ q de lluç o rap

300 g de gambes

6 ous

225 cc de crema de llet

½ l brou de peix

20 g de farina

Xerès se

Sal

Pebre

Elaboració:

1.- Es treuen les espines i els caps de les gambes que reservarem per fer el brou.

2.- Amb una mica d’oli es couen les gambes tallades petites. Quan estiguin, hi afegim el peix esmicolat, sense pell ni espines. Quan tot estigui ben barrejat , ho aixafarem una mica per mitjà d’una forquilla i hi posarem sal i pebre i una mica de xerès sec.

3.- En un bol es baten una mica els sis ous, incorporant-hi 125 cc de crema de llet, el peix esmicolat i les gambes. Es remena i es posa en un motlle que ja tindrem untat amb paper de forn al fons. Es cou al forn durant 45 minuts, a 200 graus, al bany Maria q

4.- Quan el flam ja estigui cuit es deixa refredar una mica per poder-lo desemmotllar i s'hi tira la beixamel per sobre que hem fet amb la mantega, la farina i el brou de peix.

Aquest plat es pot servir indistintament en fred i en calent. També es pot acompanyar amb un parell de gambes o uns musclos oberts al vapor.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.