//Plugins sense CDN ?>
Ingredients
½ q de lluç o rap
300 g de gambes
6 ous
225 cc de crema de llet
½ l brou de peix
20 g de farina
Xerès se
Sal
Pebre
Elaboració:
1.- Es treuen les espines i els caps de les gambes que reservarem per fer el brou.
2.- Amb una mica d’oli es couen les gambes tallades petites. Quan estiguin, hi afegim el peix esmicolat, sense pell ni espines. Quan tot estigui ben barrejat , ho aixafarem una mica per mitjà d’una forquilla i hi posarem sal i pebre i una mica de xerès sec.
3.- En un bol es baten una mica els sis ous, incorporant-hi 125 cc de crema de llet, el peix esmicolat i les gambes. Es remena i es posa en un motlle que ja tindrem untat amb paper de forn al fons. Es cou al forn durant 45 minuts, a 200 graus, al bany Maria q
4.- Quan el flam ja estigui cuit es deixa refredar una mica per poder-lo desemmotllar i s'hi tira la beixamel per sobre que hem fet amb la mantega, la farina i el brou de peix.
Aquest plat es pot servir indistintament en fred i en calent. També es pot acompanyar amb un parell de gambes o uns musclos oberts al vapor.