TORNAR

Galetes blanc i negre + Edetària Dolç

Una combinació per als postres o per a l'hora del te

Divendres, 22 novembre 2013. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La combinació que ens ofereixen avui Sandra Alemany i Sònia Farran podria funcionar molt bé a l'hora dels postres però també com a entreteniment entre hores, per a 'l'hora del te' -afirma la nostra sommelier.

Sònia Farran

Sandra Alemany

Edetària Dolç

Galetes blanc i negre

El menjar:

Galetes Blanc i Negre

Ingredients:

50 grams de mantega

250 grams de xocolata per fondre

100 grams de sucre

2 ous

1 cullereta de vainilla líquida

210 grams de farina

1/2 cullerada de llevat en pols

1 polsim de sal

Preparació:

Primer de tot fondrem la xocolata amb la mantega, al microones, i ho reservarem.

Barrejarem els ous amb el sucre, la vainilla i la sal fins que doblin el seu volum i, llavors, afegirem la xocolata i ho remenarem tot junt.

A continuació hi posarem la farina i el llevat "tamisat", i ho barrejarem tot molt bé fins que no quedin grumolls. Quan ho tinguem, ho deixarem al congelador uns 30 minuts.

Passada aquesta estona, agafarem boletes de massa i les arrebossarem amb sucre glaç, per posar-les en una safata de forn, separades entre si perquè no es toquin i s’enganxin.

Fornejarem a 180 graus, uns 10-15 minuts i, després, les deixarem refredar. Ja estaran llestes per menjar!

El beure

La recepta d’avui és molt llaminera. Es tracta d’unes postres de galeta que, més que això, podrien ser un acompanyament pel te de mitja tarda.

Pensant en la possibilitat de fer un “ressopó” entre àpats, se m’acut un vi dolç català que hi podria encaixar a la perfecció, l’Edetària Dolç, de Cellers Edetària de la Terra Alta.

Aquest dolç, presentat en format d’ampolla de 0,50L, és un vi al qual s’ha forçat el final de la fermentació quan ha arribat al 15% d’alcohol. Això ha provocat un residu de sucre, que li dóna les característiques de vi dolç. Posteriorment ha passat 8 mesos en bota de roure francès.

Es tracta d’un vi de Garnatxa i Cabernet Sauvignon, de color marró amb rivet teula, capa alta i llàgrima densa i lenta. En nas té un clars aromes de melmelada de fruits vermells i negres (mores, groselles...) i un fons de canyella i torrats de la bota. A la boca no esperem un vi dolç dens i empalagós; ens trobarem amb un vi suau, golós, fresc amb un punt amarg que l’acosta més a un vi de taula del que estaríem acostumats que a un vi de postres.

La cuinera, Sandra Alemany
Igualadina, administrativa de professió i xef de vocació. La seva passió per la cuina ve de lluny. La seva mare ha estat el seu referent i de la qui ha heretat el gust per la gastronomia. Per a ella és més que un plaer el poder cuinar i compartir els plats amb els seus, amb un bon vi i llargues hores de conversa per endavant.

La sommelier, Sònia Farran i Torres
Filla de Capellades i resident a la Pobla de Claramunt, és sommelier professional amb la titulació Europea de sommelieria atorgada pel Centre d’Estudis Tècnics Turístics de Barcelona (CETT). Realitza cursos de tast per a aficionats i també cursos relacionats amb el món del vi i la cocteleria a professionals del sector. Rebé el Primer Premi Marqués de Riscal 2009 i el premi Nariz de Oro de Catalunya l’any 2008 i menció als premis 2012 “Primer Premi Cartaví 2012 de la província de Barcelona”. Ha posat en marxa dos restaurants a Igualada i, a l’actualitat, dirigeix Kan Bakus. És gerent de l’empresa Ceina i ha escrit diverses guies pràctiques de productes tecnològics, que han estat publicades tant per editorials catalanes com espanyoles.



1 Comentaris

P

Pau

7 de desembre 2013.12:55h

Respondre

Llevat en pols? Vols dir impulsor(Royal)? o realment llevat? Gràcies

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.