//Plugins sense CDN ?>
Per avui tenim un plat molt gustós a preparar amb els següents ingredients:
4 patates mitjanes 200 gr. carn picada de vedella Farina
1 ceba 40 gr. mantega Sal
70 gr. farina de cigró 150 ml. llet de civada Pebre blanc
20 gr. de formatge emmental ratllat Llet de vaca Nou moscada
Netegem les patates amb aigua, les tallem per la meitat i les posem en una safata a coure al forn al vapor durant 40 minuts (si no tenim forn per coure al vapor, hi afegim una safata d’aigua a part de la safata amb les patates i a 130º). Quan ja siguin cuites i fredes amb una cullerada en buidem una part de la patata per poder-hi posar el farcit. Les salem una mica.
Pelem i piquem ben petita la ceba, un cop la tenim preparada la posem en un casso amb un raig d’oli d’oliva, la deixem daurar. Un cop daurada afegim la carn picada, anem remenant fins que ens quedi cuita, i ho cobrim amb llet de vaca.
Un cop arrenca el bull (no triga gaire) hi afegim la farina i ho remenem fins que ens quedi lligat (la quantitat de farina ho fem a ull i li anem afegint fins que ens quedi la textura desitjada). Afegim sal i pebre.
Agafem el farcit i ho posem a dintre de les patates i ho cobrim amb el formatge ratllat i ho deixem a punt de gratinar.
Fem una beixamel amb la mantega a desfer amb un casso al foc, un cop desfeta afegim la farina de cigró fins que aconseguim un pasta, hi anem afegint la llet de civada a poc a poc i remenant enèrgicament fins acabar la llet. Ho ratifiquem de sal, pebre i nou moscada.
Posem a gratinar les patates al forn.
Muntem el plat posant al cul la beixamel de civada i a sobre les patates gratinades.