TORNAR

Rotllo de tonyina + Cava Gabarró Isart Gran Reserva

Un bon entrant

Divendres, 1 novembre 2013. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Sònia Farran i Sandra Alemany, sommelier i cuinera de la secció maridatges, ens presenten avui una combinació perfecta per a un entrant: un plat fresc fet amb tonyina en conserva i un cava de casa nostra, en concret de Piera.

Sandra Alemany

Sònia Farran

Cava Gabarró Isart Gran Reserva

Rotllo de tonyina

El menjar

Rotllo de tonyina

Ingredients:

300 grams de tonyina en conserva al natural

6 ous

2 cullerades de tàperes

30 grams de mantega

20 olives negres sense pinyol

6 anxoves

2 pebrots del 'piquillo'

Sal

Pebre

Preparació:

Batrem els ous amb una mica de sal. Escalfarem oli en una paella, hi tirarem els ous batuts i courem la truita pels dos costats. Un cop feta, la passarem a un plat i la deixarem refredar.

En el vas de la batedora hi posarem la tonyina, la mantega, les olives, les tàperes i les anxoves i ho batrem tot fins que obtinguem una crema. A continuació, estirarem la truita en un paper de forn, la untarem amb la crema de tonyina, i hi posarem el pebrot del 'piquillo' tallat a tires per sobre. Finalment, l’enrotllarem amb l'ajuda del paper i la posarem al a nevera uns 30 minuts.

En el moment de servir, tallarem el rotlle i el decorarem amb maionesa, julivert, enciam....

Boníssim!!

El beure

Aquesta recepta és un plat fresc, i fred. Es tracta d’un concepte 'entrant', sense elements verds, cosa que agraeixo molt per la dificultat de combinar qualsevol vi amb vegetals crus com l’enciam, l’escarola, els espàrrecs o les carxofes. Aquests són amargs i, el més problemàtic, metàl·lics. Això fa que qualsevol vi que vulguis combinar-hi agafi aquestes característiques i sigui gairebé imbevible. Bé, no és el cas!. Per aquest plat buscaré un cava brut per diversos motius. En primer lloc, perquè m’encanta començar un àpat amb una copeta de cava no excessivament sec. El cava és fresc, amb una acidesa alta i amb una fina bombolla que el fa encara més refrescant. És un interessant acompanyament per un pica-pica informal, uns canapès casolans o un vermut abans de menjar, tot i que molta gent encara l’identifica amb un acompanyant de postres dolces, cosa que no casa precisament bé. Si a més a més de triar un cava Brut o Brut Nature (sense gairebé sucre residual), escollim un Reserva o Gran Reserva, que serà un cava amb un envelliment de molts mesos, encara molt millor, ja que serà un cava reposat, tranquil, amb les bombolles menys presents i amb aires de vi blanc.

Fa poc que he descobert el cava Gabarró Isart Gran Reserva, elaborat amb el cupatge típic de Macabeu, Xarel·lo i Parellada i fet aquí a la comarca, concretament a Piera.

Les autores

La cuinera, Sandra Alemany

Igualadina, administrativa de professió i xef de vocació. La seva passió per la cuina ve de lluny. La seva mare ha estat el seu referent i de la qui ha heretat el gust per la gastronomia. Per a ella és més que un plaer el poder cuinar i compartir els plats amb els seus, amb un bon vi i llargues hores de conversa per endavant.

La sommelier, Sònia Farran i Torres

Filla de Capellades i resident a la Pobla de Claramunt, és sommelier professional amb la titulació Europea de sommelieria atorgada pel Centre d’Estudis Tècnics Turístics de Barcelona (CETT). Realitza cursos de tast per a aficionats i també cursos relacionats amb el món del vi i la cocteleria a professionals del sector. Rebé el Primer Premi Marqués de Riscal 2009 i el premi Nariz de Oro de Catalunya l’any 2008 i menció als premis 2012 “Primer Premi Cartaví 2012 de la província de Barcelona”. Ha posat en marxa dos restaurants a Igualada i, a l’actualitat, dirigeix Kan Bakus. És gerent de l’empresa Ceina i ha escrit diverses guies pràctiques de productes tecnològics, que han estat publicades tant per editorials catalanes com espanyoles.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.