TORNAR

Tresors amagats a l’Anoia

El Geocaching és una manera de descobrir el territori

Dilluns, 29 agost 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Descobrir una capsa amb un ‘tresor’ dins sembla la cosa més antiga del món, igual que deixar constància d’haver assolit un cim tot fent un escrit en la llibreta que trobem dalt d’una muntanya però la xarxa social ‘Geocaching’ ha convertit aquesta activitat que segurament tots hem fet en 2.0 i posa en contacte els seus usuaris –els que amaguen tresors i els que en busquen-. A l’Anoia hi ha molts tresors amagats, alguns poden ajudar als visitants a descobrir racons desconeguts i és una bona eina per potenciar el turisme.

El Geocaching és una xarxa social global, a tot el món es troben tresors amagats que esperen que els usuaris d’aquesta xarxa social, creada l’any 2000, els trobin i en deixin constància. Sovint aquests tresors són simples carmanyoles o caixes que contenen una llibreta i un bolígraf i estan amagats sota una pedra, en una escletxa, darrera de cartells...

Actualment el Geocaching mou més de 5.000.000 de persones arreu del món, per alguns és un joc, per a d’altres una obsessió i encara n’hi ha que s’ho agafen com una manera de viatjar i fer turisme. A l’Anoia hi ha ‘caches’ ubicats en llocs emblemàtics, paisatges desconeguts i en algun tresor hi podem trobar alguna sorpresa. A més a més, en el camí de Sant Jaume, que passa per la Comarca també s’hi troben molts tresors que sovint són buscat pels pelegrins i caminants que fan la ruta.

Descobrir racons tot buscant el tresor

Per poder jugar a Geocaching cal anar al web www.geocaching.com, des d’allà hi ha les coordenades per poder trobar els tresors a través d’un GPS, a vegades, també hi ha instruccions precises, com si d’un joc de pistes es tractés. Amb una mica de sentit de l’orientació es poden descobrir racons anoiencs com un pi centenari a Copons, l’ermita de Ses Oliveres, la Torre Manresana a Prats de Rei, el molí de la Roda, el castell d’Òdena o la vista des del parc eòlic de Rubió. En tots aquests indrets hi ha tresors amagats, seguint-los es poden descobrir passatges anoiencs amb encant.

Curiositats

Buscant tresors, els visitants que arriben a l’Anoia no no més poden descobrir llocs bonics sinó que també aprendre sobre la ciutat que visiten, d’aquesta manera, hi ha un ‘caché’ titulat ‘ un invent molt especial’ referint-se a la peça dissenyada i inventada a Igualada. Dins de la pàgina s’explica d’on va sorgir el buff i hi ha les indicacions per trobar un 'cache' on, suposadament, hi ha un tubular!

Bones crítiques

Un dels avantatges del Geocaching és el seu factor 2.0, d’aquesta manera els usuaris que han descobert un tersor poden comentar-ho en la pàgina web. En l’apartat de comentaris s’observen bones crítiques d’alguns dels ‘cachés’ amagats a l’Anoia. Per exemple: ‘Molt bona passejada per la part desconeguda de Copons’ diu una usuària després d’haver descobert el pi centenari de Copons o ‘trobat !un lloc molt xulo i molt ben conservat, és curios’ apunta un altre usuari descrivint el Castell d’Òdena o ‘Bonic indret per fer bones passejades que ja coneixíem. Aquesta vegada si que s'han assegurat d'amagar bé el catxé’ diu un dels geocacher després de trobar el tresor amagat al molí de la Roda.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.