TORNAR

L'Ajuntament d'Igualada expressa el seu agraïment als voluntaris del programa Radars

Aquesta iniciativa es va activar el 2016 per fer l’acompanyament telefònic de persones grans que viuen soles

gent
Dijous, 9 juliol 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els voluntaris del programa Radars -gent gran que viu sola i és atesa per via telefònica- van multiplicar els esforços durant la fase més crua de la pandèmia en les seves trucades a la gent gran. Les connexions es van allargar fins als 45 minuts i es va donar atenció setmanal a 24 persones grans.

PUBLICITAT

El Departament de d'Acció Social de l'Ajuntament d'Igualada va reunir els voluntaris del programa Radars. Una trobada per agrair la feina feta durant el període de confinament i compartir amb les persones que hi col·laboren algunes idees d'ampliació d'aquesta iniciativa de cara a la tardor. Durant tot el confinament el voluntariat de Radar han seguit fent, des de casa, les trucades a persones grans que se senten soles.

Els voluntaris es van coordinar des d'un grup de missatgeria instantània. Al llarg de les setmanes de confinament, es va augmentar la durada de les converses amb les persones grans, uns 45 minuts de mitjana, i s'ha pogut donar atenció setmanal a 24 persones grans. Radars és una xarxa ciutadana de prevenció i detecció de la solitud i l'aïllament de les
persones grans, en què participen veïns, comerciants, voluntaris i serveis vinculats als diferents barris d'Igualada.

L'Ajuntament d'Igualada, amb la col·laboracióde la Fundació Sociocultural Atlas en el voluntariat, va engegar el projecte el 2016 amb l'objectiu que aquestes persones grans puguin continuar vivint a la seva llar amb la complicitat del seu entorn. Radars es proposa ampliar el seu equip de voluntariat i busca persones que vulguin comprometre's un parell d'hores a la setmana. La finalitat és aconseguir una ciutat més amable, en què les persones grans es puguin beneficiar de l'acompanyament respectuós del seu entorn més proper i de l'atenció setmanal que es dóna des de la plataforma telefònica del projecte. Radars es coordina des de l'Oficina d'Inclusió i Cohesió d'Igualada, ubicada a l'Espai Cívic Centre. Per contactar-hi es pot fer per telèfon al 630 929 885 o per correu a radars@aj-igualada.net


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.