TORNAR

L'igualadí Lluís Vidal rebrà l'ordenació com a diaca aquest diumenge, per part del Bisbe

Té 26 anys, un grau en Filosofia i ha fet els estudis a la Facultat de Teologia de Catalunya

gent
Dimecres, 17 juny 2020. 10:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Santa Maria serà l'escenari de la missa d'ordenació d'aquest jove com a diaca, pas previ a la seva ordenació. La cerimònia acabarà amb Lluís Vidal ja exercint com a diaca.

El Bisbe de Vic Mossèn Romà Casanova visitarà Igualada per conferir l'ordenació diaconal al seminarista Lluís Vidal i Buixeda. La celebració tindrà lloc a la basílica de Santa Maria de la ciutat a les 6 de la tarda i s'hauran de seguir els protocols de distància entre els fidels que hi vulguin assistir. Els cants litúrgics aniran a càrrec del cor dels "Scouts d'Europa".

Vidal va néixer a Igualada fa 26 anys. Amb la seva família, sempre ha estat vinculat a la parròquia de la Sagrada Família. Ha estat integrant actiu de l'agrupament local dels "Scouts d'Europa" i té el grau en Filosofia. Ha fet els estudis eclesiàstics a la Facultat de Teologia de Catalunya, com a membre del Seminari de Vic, resident al Seminari Interdiocesà de Barcelona, i ha col·laborat pastoralment a la seva parròquia natal entre altres tasques que se li han encomanat.

Rebrà el diaconat amb vista a l'ordenació sacerdotal, que podria celebrar-se d'aquí a uns mesos. Als diaques es correspon, entre altres coses, assistir al bisbe i als preveres en la celebració de la Missa i en la distribució de la Comunió. Proclamen l'Evangeli i poden predicar l'homilia. També presideixen la celebració del matrimoni, de les exèquies i del baptisme, així com s'han de lliurar als diversos serveis de la caritat.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.