TORNAR

Els impulsors del Rec.0: "Ara és difícil fer compatibles les botigues al Rec amb la COVID-19"

cultura
Dimarts, 7 juliol 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El parèntesi provocat pel coronavirus a les Rec.0 Experimental Stores durarà un any. L'organització repensa el model a un any vista, tot i que ho emmarca dins d'una evolució més llarga del model de vendes radicals al barri adober.

PUBLICITAT

Fa poc més de mig any, se celebrava el Rec.020, que coincidia amb el desè aniversari de les botigues efímeres al barri del sud d'Igualada. Les magnituds de visitants van ser, novament, enormes: entre 100 i 120.000 persones durant quatre dies. Unes magnituds que ara, en el món de la COVID-19, són un dels impediments per celebrar amb normalitat les Rec.0 Experimental Stores. Ja no es va poder fer l'edició d'aquest passat maig. Ara, s'ha suspès la del novembre, per la qual no hi havia dates encara. L'organització és diàfana sobre la situació actual: "de moment, COVID-19 i les botigues al Rec no són compatibles. Ara, esperem tornar la primavera del 2021 amb moltes ganes."

La decisió "s'ha pres després de consultar-ho amb les autoritats sanitàries. Les mesures que es demanen de seguretat pel sector del 'retail' són molt difícils de fer complir. Hem vist que les marques i la gent implicada ho agraeix. Havíem d'anticipar-nos i prendre decisions i creiem que aquesta ha estat la més correcta, perquè no podem prendre riscos ni posar en joc la seguretat de les persones. Hem d'estar molt atents per prendre decisions: les coses canvien molt ràpid." Per la filosofia del festival, mostrar velles adoberies com a botigues, les vendes són en interiors i això complica les possibilitats de trobar alternatives.

En total, un cop se celebri l'edició de la primavera del 2021, el parèntesi sense Rec.0 haurà durat un any. La COVID-19 ha arribat en un moment en el que el certamen estava plenament consolidat, amb quatre dies de durada, però també on s'estava plantejant nous camins per fer més sòlida la seva empremta i reflexió en la transformació del barri adober. Aquest interval ha de servir per aprofundir en el replanteig del festival. S'espera que el mes de desembre d'aquest 2020 s'anunciaran les dates de la pròxima edició.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.