//Plugins sense CDN ?>
Un guisat de carn i arròs que es va perdre i ressorgeix aquest cap de setmana, en motiu de FirAnoia: l'arròs paperer. La col·laboració entre diverses entitats de la comarca com el Museu Molí Paperer, la Unió Empresarial i la Unió Turística permet tornar a la llum aquesta recepta
Els paperers de fa tres segles utilitzaven una recepta que va passar a la posteritat com arròs paperer. Constava de carn i arròs, amb vi de la zona, també tomàquet, ceba i el llaurer que sorgia a la vora del riu. Durant les maratonianes jornades de feina de l'època, abans i durant la Revolució Industrial, calien plats nutritius per als obrers que estarien hores a les fàbriques. Aquest n'era un. Ara, 19 restaurants de diferents localitats de la comarca recuperen aquest plat propi dels anoiencs.
Amb l'arròs paperer es vol recuperar l'embranzida gastronòmica, i de pas de vessant turística, que es va tenir durant anys amb el Cigronet de l'Alta Anoia. L'arròs paperer, que torna a les taules gràcies a la cooperació de diferents actors com la Diputació, Paella d'Or, el Museu Molí Paperer, la Unió Empresarial, l' UTA i Anoia Turisme, ha reaparegut després de la tasca de Montserrat Miquel, vinculada a la família de Miquel y Costas, que va traslladar el seu coneixement l'any 2008 al Museu Molí Paperer. El Museu va rebre un fons d'imatges d'ella, a la vegada filla dels fundadors de l'equipament.
La presentació de l'arròs serà el dia 28 de juny, amb la presència de Carme Ruscalleda i representants de la Fundació Alícia. L'elaboració de la recepta és de tres hores i té com a ingredients, per a sis persones, llard de porc, un quilo i mig de vedella o xai, un parell de cebes, tomàquets, vi blanc i de xerès, sal, pebre negre, llorer i -lògicament- l'arròs. Bon profit!