Un guisat de carn i arròs que es va perdre i ressorgeix aquest cap de setmana, en motiu de FirAnoia: l'arròs paperer. La col·laboració entre diverses entitats de la comarca com el Museu Molí Paperer, la Unió Empresarial i la Unió Turística permet tornar a la llum aquesta recepta
Els paperers de fa tres segles utilitzaven una recepta que va passar a la posteritat com arròs paperer. Constava de carn i arròs, amb vi de la zona, també tomàquet, ceba i el llaurer que sorgia a la vora del riu. Durant les maratonianes jornades de feina de l'època, abans i durant la Revolució Industrial, calien plats nutritius per als obrers que estarien hores a les fàbriques. Aquest n'era un. Ara, 19 restaurants de diferents localitats de la comarca recuperen aquest plat propi dels anoiencs.
Els obrers de fàbrica eren els beneficiaris de la recepta
La presentació de l'arròs serà el dia 28 de juny, amb la presència de Carme Ruscalleda i representants de la Fundació Alícia. L'elaboració de la recepta és de tres hores i té com a ingredients, per a sis persones, llard de porc, un quilo i mig de vedella o xai, un parell de cebes, tomàquets, vi blanc i de xerès, sal, pebre negre, llorer i -lògicament- l'arròs. Bon profit!