//Plugins sense CDN ?>
La Gent Gran de l'Anoia, a través del consell, va celebrar el seu dia Internacional amb diverses activitats, com una visita a Masquefa o la presentació de la campanya "Tracta'm bé". Una xerrada amb la diputada Alba Vergés va permetre, alhora, abordar les vicissituds de la llei de la dependència de Catalunya.
La diputada Alba Vergés i la tècnica de vellesa del Consell Comarcal de l'Anoia, Carla Casas, van abordar la gestió de la llei de promoció a l'autonomia personal i l'atenció a la dependència, en un col·loqui en motiu del Dia Internacional de la Gent Gran. Josep M. Figueras, representant de Comissions Obreres al Consell de la Gent Gran de l'Anoia, va reconèixer que si al principi aquesta llei es va pensar per al conjunt de les persones grans, després es va pensar a incloure-hi igualment altres sectors de població, com infants i adults amb algun tipus de discapacitat o trastorn mental. Uns condicionants que, juntament amb els efectes de la crisi econòmica, han provocat que la gestió de la Llei de la Dependència no fos fàcil i comportés una destinació pressupostària molt més gran del que s’havia previst, va explicar Alba Vergés. La diputada també va detallar les implicacions de les diverses administracions afectades per aquesta normativa. Carla Casas va parlar del procediment per sol·licitar el reconeixement de grau de dependència, quins graus existeixen, i també quin és el catàleg de serveis i prestacions que contempla la normativa. Després es va obrir un torn de paraula on els assistents van poder compartir les seves experiències i dubtes.
Aquesta va ser una de les propostes del consell de la Gent Gran, que va celebrar el Dia Internacional de la Gent Gran també amb la presentació de la campanya "Tracta'm bé" i una visita i un dinar de germanor a Masquefa.