//Plugins sense CDN ?>
Un dels projectes centrals per inocular vida al Rec en l'anterior mandat va ser l'establiment de diferents horts urbans a tocar del riu Anoia. La inauguració es va fer el 17 de gener del 2015. Dos anys després, l'Ajuntament considera satisfactori el balanç d'aquest projecte.
Els horts urbans d'Igualada continuen mantenint el ple. Segons l'Ajuntament, al llarg dels dos anys de funcionament, tots 37 lots que es van atorgar el gener del 2015 segueixen explotats. La iniciativa, que va partir del malaurat Josep Miserachs, comptava amb 44 lots que van ser al final set menys, en els ajustos de la repartició. L'Ajuntament d'Igualada ha executat la segona meitat del 2016 obres de manteniment i millora en aquests espais. El segon tinent d'alcalde d'Igualada, Jordi Pont, observa que "hi moviment, alguns dels hortolans han canviat i hi ha una rotació alta". Segons el govern, en part "és perquè moltes persones els ha agradat l'experiència i cerquen parcel·les més grans en altres punts".
La inversió total en els horts urbans ha estat de 138.000 euros, 112.000 dels quals van ser en la preparació de l'espai i 26.000 més per les millores executades els últims mesos, amb la construcció de serveis comuns, zones de descans, implementació de tanques i l'arranjament del talús. Aquestes tanques s'instal·len com a element dissuasori. El regidor admet que "hi ha per desgràcia un nivell de robatoris bastant alt i per això hem col·locat aquestes tanques, per reduir aquestes incidències" o l'entrada de gossos també.
Pont veu que "aquestes parcel·les fan una funció important en la iniciació de moltes persones que es volen iniciar en els horts". Hi ha una rotació elevada "perquè a molts se'ls fa petit". Sobre la problemàtica que van denunciar alguns dels usuaris respecte a l'estat en el que es trobaven els trossos, apunta que "són dificultats que hi va haver el primer any, i que vam voler compensar-los amb el lliurament d'una remesa d'adob. És lògic que en aquell primer moment tinguessin una arrencada difícil".
L'ocupació i ús dels horts "té altibaixos, perquè els mesos d'hivern hi ha molts usuaris que no baixen i que reprenen l'activitat el març". Hi ha llista d'espera "sempre de poques persones, amb la rotació que hi ha totes acaben podent començar amb el seu hort. Des del 2015, totes les parcel·les s'han treballat en algun moment". Pont remarca també l'ús social que tenen quatre de les 37 parcel·les, que es dediquen a assortir de productes frescos el Banc de Queviures. Aquestes quatre parcel·les són treballades per voluntaris i personal de l'Ajuntament.
Això que diu el senyor Jordi Pont no es veritat. Tots els hortolans que han marxat es per culpa dels robatoris o perque estan cansats. I com a mínim hi han hagut dos horts buits durant dos anys ja... Llegir més que no els va treballar ningú des del principi ja que el terreny estava en molt mal estat i alguns ni van començar. Un terreny ple de escombraries i escombros que vam haver de treure a mà. Pel parer de la majoria de hortolans ha estat un projecte deficient des del inici i posteriorment de la gestió diària dels encarregats. Nosaltres tenim un hort des de el principi i ha estat molt complicat el diàleg amb l’ajuntament. Per dir aquestes coses millor que no diguin res.
Pandor
Igualada
20 de gener 2017.08:40h
Només la promesa de subvencions cap a aquest diari pot explicar que es presenti una informació tant poc contrastada i propagandista. Ho sento.
Si algú està a gust no marxa. I si passegen per les... Llegir més parcel·les, veuran que n’hi ha unes quantes de buides. Preguntin-s’ho. I si hi ha 37 parcel·les i 4 estan al banc dels aliments, n’hi ha 33 més per a entrevistar i contrastar informació. Bé, 32 si restem la que treballen tècnics de MA de l’ajuntament. Ah, i va bé saber que el regidor té temps per a rebre els mitjans i no en canvi per a parlar amb els adjudicataris que volen dialogar amb ell...
La idea és molt bona, i com a adjudicatari, tot i les adversitats intentarem fer-lo funcionar. Ara, mentides no. Fan perdre la credibilitat d’aquest rotatiu.