TORNAR
PUBLICITAT

La igualadina Zhou Mengxin s'emporta el premi "Cuiner 2019"

La co-xef del Somiatruites és la primera dona que guanya el guardó del Fòrum Gastronòmic

gent
Dijous, 21 novembre 2019. 09:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La família del Somiatruites torna a estar d'enhorabona pel que fa a guardons. A més del xef David Andrés, ara ja poden presumir dels mèrits de la co-xef, Zhou Mengxin, que acaba de guanyar el Premi del Fòrum Gastronòmic.

La co-xef del Somiatruites, Zhou Mengxin, s'ha emportat el premi "Cuiner 2019" del Fòrum Gastronòmic de Barcelona. Un guardó que s'ha decidit en un 70% pel vot de la ciutadania, i en un 30% per la valoració d'un comitè d'experts i crítics gastronòmics. La igualadina Mengxin és la primera dona que aconsegueix aquest premi.

La co-xef del Somiatruites, Zhou MengxinEl guardó s'ha decidit en bona part a partir de les les votacions populars que van començar a finals d'octubre, a través d'un formulari web al portal del
diari La Vanguardia, on Mengxin es disputava el premi amb els xefs Isaac Monzó (Cal Trunfó, Les Torres d'Oristà), Sergi Ortiz (L'Antic Forn, Cervera), David Rustarazo (Nairod, Barcelona) i Pere Venturós (Terra, Berga). Finalment la cuinera igualadina ha estat la guanyadora del prestigiós concurs del Fòrum Gastronòmic, un dels esdeveniments més rellevants pel sector de la cuina al país.

Mengxin ha destacat en el darrer any per la seva participació al certamen internacional de joves cuiners San Pellegrino Young Chef, quan es va classificar entre els 10 cuiners finalistes de la regió Ibèrica i Mediterrània i va obtenir el premi San Pellegrino a la Responsabilitat Social. D'altra banda, el restaurant Somiatruites, sota la direcció a cuina dels xef David Andrés i Zhou Mengxin, ha revalidat el distintiu Bib Gourmand de Michelin, que distingeix els restaurants que ofereixen una cuina d'altra qualitat a preus assequibles.

Mengxin, nascuda a la província xinesa de Yunnan, va començar la seva trajectòria darrere els fogons com a estudiant a l'Escola Oficial de Cuina de Pequín.
Posteriorment, va passar a formar part de l'equip del restaurant espanyol Migas, situat a la capital xinesa, un dels restaurants més populars de la ciutat, amb el xef Aitor Olabegoya al capdavant. El 2013 es va traslladar a l'Estat espanyol i des de fa més de dos anys forma part de l'equip del Somiatruites.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.