TORNAR

L'Institut Català de les Dones recordarà la igualadina Lorena Pérez amb un premi de coeducació

Un reconeixement a la professora i jurista feminista, vinculada a la Universitat Autònoma de Barcelona i a l’ICD

gent
Divendres, 13 novembre 2020. 10:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

Aquesta setmana, s'ha anunciat un nou premi amb el que es guardonaran els millors projectes coeducatius per a visibilitzar exemples de bones pràctiques. Portarà per nom el de la jurista experta en gènere, nascuda a Igualada, Lorena Pérez García. 

El Govern de la Generalitat de Catalunya i l'Institut Català de les Dones han creat i oficialitzat un nou premi en coeducació, que portarà per nom Coeduquem a les Escoles-Lorena Pérez García, com a reconeixement a la igualadina, impulsora d'estudis feministes a la universitat, que ens va deixar el 2018. A aquest guardó hi podran optar projectes de les escoles d'educació infantil, d'educació primària i d'educació secundària obligatòria de Catalunya. La primera convocatòria es farà el 2021, a fi que els centres puguin preparar les candidatures.

Es vol reconèixer, amb aquest premi, "la feina els centres educatius en les etapes infantil, primària i secundària per a què infants i joves prenguin consciència dels elements que generen desigualtats per raó de gènere i esdevinguin agents de transformació". Lorena Pérez, nascuda el 1977, va ser professora associada de l'àrea de Filosofia del dret a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), on va cursar la llicenciatura. Va coordinar el postgrau de 'Gènere i Igualtat'. 

Pérez era experta en polítiques públiques de gènere del Servei de Polítiques d'Igualtat de Gènere i Assessorament Jurídic de l'ICD on feia informes d'impacte de gènere de les disposicions del Govern, resolia assumptes plantejats per la ciutadania referents als drets de les dones i treballava amb les universitats per promoure la perspectiva de gènere en tots els àmbits de coneixement. Va encapçalar nombrosos projectes en el camp de la igualtat de gènere i destaca la redacció de l'apartat de 'Coeducació i promoció de valors i models igualitaris' del Pla estratègic de polítiques d'igualtat de gènere 2019-2020. 

L'ICD reivindica en la coeducucació en tan que "promou una educació que potencia la igualtat real d'oportunitats i l'eliminació de tota mena de discriminació per raó de sexe, així com la integració de forma explícita i amb continguts  amb perspectiva de gènere. Coeducar significa superar les relacions de poder que supediten un sexe a l'altre, incorporar en igualtat de condicions les realitats i la història de les dones i dels homes per poder actuar en igualtat, i reconèixer alhora les diferències pròpies de cada gènere".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.