//Plugins sense CDN ?>
Torna el Vadefoodies amb més activitats durant dos dies, l'1 i 2 de juliol. Igualada serà un referent pel que fa a les noves tendències gastronòmiques.
Després de l'èxit de la primera edició del VadeFoodies, que va atreure 4.000 visitants, el festival de tendències gastronòmiques d'Igualada afronta el seu segon any amb el repte de créixer. D'entrada, l'associació que dóna nom al certamen amplia el calendari i, a diferència de l'any passat, que va concentrar-se tot en una sola jornada, enguany començarà divendres, 1 de juliol, a 2/4 de 7 de la tarda, i s'allargarà tot el dissabte, dia 2. Una jornada i mitja en què els igualadins i visitants d'arreu de Catalunya podran degustar al Museu de la Pell d'Igualada noves tendències gastronòmiques i escoltar les explicacions dels professionals més punters del sector. Com a novetat principal, aquest any es presenta el VadeVins, el primer mercat de vins de taller, que consistirà en un tast dels vins més especials de les onze DO catalanes.
Així, les bodegues oferiran als visitants de VadeFoodies, al llarg del dissabte, una degustació de les seves joies més exclusives així com l'oportunitat de comprar-les; els beneficis aniran destinats a la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM). El Vadefoodies és un festival pioner a l'Estat que s'adreça als amants del bon menjar (els 'foodies'). El certamen manté com a objectius principals la promoció de l'activitat gastronòmica a Igualada i la mostra de la diversitat de tendències del sector culinari arreu del món. Seguint el mateix esquema de l'any passat, les activitats es dividiran en dues parts: l'interior del Museu es destinarà a xerrades i conferències, i a l'exterior, de caràcter més lúdic, s'instal·laran les parades dels restauradors, on es podran tastar les darreres tendències gastronòmiques.
Xevi Ramon obre les xerrades
El programa de conferències l'obrirà el prestigiós forner Xevi Ramon (conegut com 'el Ferran Adrià del pa'); consistirà en una xerrada degustació sobre el pa. El mateix divendres, el cuiner peruà Pablo Ortega parlarà de la cuina de fusió del Perú i es presentarà el projecte de ciutats 'Veg-friendly' (amigues de la cultura vegana i vegetariana). L'endemà hi haurà xerrades sobre cuina i ciéncia i la coach nutricional Núria Roura presentarà el projecte Detox Sen. D'altra banda,
el dissenyador català Claret Serrahina parlarà sobre el disseny del vi. El programa de xerrades del VadeFoodies d'aquest any es clourà amb la xocolata com a plat estrella.
En paral·lel, a l'Adoberia Bella, la Jove Cambra Internacional d'Igualada organitza el mateix dissabte una matinal dedicada a l'emprenedoria gastronòmica. En col·laboració amb l'Estival Jazz, el VadeFoodies tornarà a comptar amb bona música, amb actuacions divendres i dissabte. Les inscripcions per a les conferències poden fer-se al web del festival: www.vadefoodies.cat