//Plugins sense CDN ?>
A més de les vora 100.000 persones que atraurà en els quatre dies -amb o sense permís del partit del Barça del dissabte-, el Rec.011 es recordarà també per la normalització de la presència dels 'food trucks'. N'hi ha 25 a diferents punts del circuit.
La fesomia del Rec és aquests dies els de les 'pop-up stores', que són més que mai: 43. Estan repartides pels eixos longitudinals i també als racons més impensats, com el camí particular en direcció nord que s'obre al centre del carrer de la Creueta. Ara, als números de marques -74- i botigues -43- s'hi hauran de començar a afegir els 'food trucks', "camions de menjar" en una traducció literal, els vehicles que fins fa poc eren exclusius de pel·lícules i sèries ianquis. Es dediquen a cuinar menjar i vendre'l i es poden trobar als extrems del circuit del Rec.011, el Pati Vila i al Vapor Baix, i també al carrer del Rec. L'assortiment de begudes -excepte les cerveses d'Estrella Damm- i de menjar d'aquesta edició del certamen va a càrrec d'ells. Persones que porten una vida frenètica durant quatre dies dins d'aquests vehicles.
"Ens llevem a les 8 del matí per venir aquí a les 9 i començar a preparar tots els ingredients. A la 1, quan obrim portes, està tot a punt per cuinar-se" explica Sònia Torra. El seu 'food truck', anomenat La Gitana, està al pati del Vapor Baix. Està customitzat de color xocolata i situat en línia en un racó del pati junt als altres. "El menjar el tenim quasi fet, preparem molta verdura i està tallada per preparar els plats, per exemple, per amanide" afegeix. Només hi ha una hora de descans, de 4 a 5 de la tarda, i per dinar "ho fem per torns. Ens esbargim una mica i després tornem".
Els clients tenen prou cura de posar-se a l'ombra, en les moltes taules i cadires, i poden degustar el menjar -creps en un 70%-; els treballadors dels 'food trucks' viuen en canvi a uns 34 graus al migdia. "Però val la pena, és divertit, de veres" assegura la restauradora, que confessa que en les dues jornades ja ha perdut uns dos quilograms. Amb la porta i les finestres "tenim aire corrent, i a més hi ha un ventiladoret. Podem anar fent". El negoci està enfocat al client: "ara tenim paraigües per als clients, si no, amb la cua, arriben a demanar que ja estan fregits".
Per combatre la calor "bevem un litre d'aigua aproximadament cada dues o tres hores". Tenen serveis comuns en una zona darrere els 'food trucks', "la qüestió és quan tenss temps d'escapar-t'hi" i també una pica per netejar els utensilis. Tornen a casa tard, després de desenes d'entrepans de pollastre i hamburguesa vegetariana, les seves especialitats. "A la 1 de la matinada". Està de sort per dissabte, no li agrada el futbol.
antoni
igualada
5 de juny 2015.18:15h
molt maco tot plegat, ara bé, les ”clavades” dels fast food trucks molt outlets no són, 5,50 euros per un entrepà, molt exòtic i alternatiu, però 5,50 per menjar a peu dret té el seu... Llegir més mèrit...