Dimarts, 14/4/2015
1243 lectures

Cinc anys de la consulta popular

Ja fa cinc anys que Igualada va celebrar la consulta per la independència, juntament amb molts altres municipis de l’Anoia. L’onada de consultes populars organitzada per veïns i entitats va ser el punt de partida d’això que ara anomenem “el procés” i que llavors tot just era una quimera que encara no tenia nom ni cap gran entitat que ho recolzés.

Els cinc anys no han passat en va. Els organitzadors d’aquella consulta –a Igualada es va celebrar el 25 d’abril- van ser els pioners de moltes de les grans coses que han passat en aquest país des de llavors. Van ajudar a fer néixer entitats com l’ANC, l’AMI o Súmate i a fer que Òmnium agafés un rol polític protagonista en defensa de l’Estat propi.

Aquest dissabte Òmnium Cultural va reunir els 50 mil socis que l’entitat té arreu del país. El “Súperdissabte” també va aplegar els socis de l’Anoia  per fer balanç i agafar embranzida per la recta final fins al 27S. I l’endemà diumenge molts anoiencs participaven en l’assemblea de l’ANC a Lleida. Aquestes dues entitats apleguen avui a l’Anoia més de 1.800 socis.

Podem afirmar, doncs, que la causa que avui mobilitza més persones a la comarca és la causa de la independència. Són centenars d’homes i dones de totes edats mobilitzats al carrer amb un objectiu comú: tenir un estat propi. El dubte ara és si aquesta mobilització del carrer es traduirà també en majoritària a les urnes. Ho sabrem el proper 24M.

Altres articles de Marina Llansana

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.