Diumenge, 14/6/2009
775 lectures

Canvis, canvis, canvis, .........

En època de crisi s'han de fer canvis, s'ha d'innovar per poder sobreviure. El món de l'esport no queda al marge de la vida quotidiana i la societat igualadina tampoc hauria de donar-li l'esquena.

Igualada i la comarca de l'Anoia s'han caracteritzat per ser motors i impulsors de treball al llarg de molts anys. El gènere de punt i el món dels adobers han estat les nostres marques diferencials que durant molts anys han fet de la nostra ciutat un punt de referència. Però això s'està acabant i ara més que mai es necessiten canvis i noves orientacions industrials i empresarials. 

Dijous passat sense anar més lluny, la Unió Empresarial de l'Anoia va celebrar un dels seus habituals esmorçars a les instal.lacions de Parcmotor de Castellolí. Allà molts empresaris van poder conèixer de primera mà quines instal.lacions tenim (encara no al 100%) i quines possibilitats ofereix tot plegat per poder reflotar econòmicament la comarca de l'Anoia. No oblidem que som la tercera comarca de Catalunya amb l'índex d'atur més elevat. Calen canvis i cal inversió. Tenim una instal.lació que ja és l'enveja arreu, però ara cal treure profit a travès de l'esport perquè Igualada i l'Anoia puguin sortir d'aquesta crisi. 

Perquè tot això sigui possible també cal canviar la mentalitat igualadina, que no és una mentalitat feta pels grans canvis ni tampoc ha sabut aprofitar al llarg dels anys els trens que per davant l'hi han passat.

Moltes vegades els canvis acaben sent la clau de l'èxit, a vegades no. Però ara més que mai s'ha de canviar. El món de l'esport innova i canvia per intentar millorar. Sense anar més lluny la propera temporada l'OK Lliga no tindrà play-off i torna la lliga regular entre molts altres motius perquè no té raó de ser de jugar 10 o 12 partits entre setmana i després acabar la competició el 4 d'abril. Serà positiu o negatiu?. D'aquí a un any, el 12 de juny quan acabi la propera lliga ho podrem dir.

Aquest no serà l'únic canvi, també hi haurà noves regles de joc per fer l'espectacle més atractiu de cara a l'espectador i perquè torni a ser un esport televisiu de primer nivell. Ja ho diu la dita: renovar-se o morir.

Ja que parlem de canvis, la Federació Catalana de Futbol té des d'ahir nou president, el Sr. Jordi Casals que va guanyar ampliament al continuista Jesús Farga. Els clubs han votat un canvi, esperem que sigui per millorar.

Canviar per canviar, no. Canvis per progressar, són necessaris. No s'ha de tenir por als canvis.

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.